Blog

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op Veboli en krijg inzicht in hoe het achter de schermen in elkaar zit.

2016.06.14 18.30

Op het moment van schrijven heb ik 789 films beoordeeld. Dat deed me denken over de interessante patronen die hierin te vinden zouden zijn.

Schermafdruk van alle statistieken van de films die Thomas van Wageningen heeft gekeken per juni 2016. Verdeling naar beoordeling, naar genre, naar jaar, en naar land.

Geheel zoals verwacht is mijn laagst beoordeelde genre horror. Ik had zelfs eerder verwacht dat dat lager zou zijn. Maar het lijkt alsof een film als horror telt zolang een vampier, weerwolf, of zombie aanwezig is, zelfs als de film opvallend niet eng is. Mijn hoogst beoordeelde horror films, What We Do in the Shadows, Funny Games, Tucker & Dale Vs. Evil, en Warm Bodies zijn allemaal niet erg beangstigend.

2014 was een goed jaar voor films. Geleid door Cowspiracy, The Theory of Everything, Interstellar, Nightcrawler, The Skeleton Twins, en What We Do in the Shadows en een compleet gebrek aan afschuwelijk films is mijn gemiddelde beoordeling voor 2014 7.3. Het volgende beste jaar was 2010 met gemiddeld 6.5. Er is een reusachtig piek in 2015 omdat ik toen twee keer per week naar de sneak preview begon te gaan.

Je kan het effect van wat slechte Nederlandse films en series die ik recent heb gekeken zien (Rundfunk, Mannenharten, en Bon Bini Holland) op mijn gemiddelde voor Nederland.

Wat is Veboli?

Veboli geeft persoonlijk filmadvies, zodat je makkelijk de juiste film kiest die bij je past. Lees meer

Blijf op de hoogte

Lees de Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht

Nederlands

Toevoegen aan...

Ga naar je lijsten

Eigen recensie...

Recensie ge├╝pdatet

Verzenden