Movie reviews of Jim Schulpen

These are all the movies and series that Jim has reviewed. Read more at: Film of the Day.

Similarity: unknown

Number of movie reviews: 142 / 142

Options

Poster for Midsommar

Midsommar

8.5

Goed, het blijft een horrorfilm en dus moet je het plot niet al te serieus nemen, maar Midsommar is toch een van de meest beklemmende horrorfilms die wij dit jaar gezien hebben.

12 october

12 oct

Poster for Belgica

Belgica

7.5

Belgica is verre van Hollywood: een stuk rauwer, en het zware Vlaamse accent (zorg ervoor dat je ondertiteling hebt!) zet het volkse bestaan van de kroeg extra aan. Niet erg geschikt als indrink-film dus, maar des te mooier met volle aandacht en het volume lekker hoog.

11 october

11 oct

Poster for Friday

Friday

6

Friday is eigenlijk hopeloos verouderd, met stereotype slapstick die je zelfs in een moderne Adam Sandler-film niet meer vindt. Maar daardoor is het wel een tijdscapsule geworden. Ice Cube zelf is niet echt grappig, noch acteert hij goed, maar Tucker en John Witherspoon, die Craigs vader speelt, compenseren dat ruimschoots – mits je de vele wc-grappen door de vingers ziet.

27 september

27 sep

Poster for G.O.R.A.

G.O.R.A.

7.5

G.O.R.A. is een unieke metafilm die zowel het land van herkomst als genrefilms bespot, en daar wil ik er best meer van zien.

22 september

22 sep

Poster for Aladdin

Aladdin

7.5

Bovenal is de remake heel kleurrijk, magisch en kindvriendelijk, met her en der een uitschieter in de CGI die verraadt dat je hem eigenlijk in 3D zou moeten kijken.

14 september

14 sep

Poster for The Girl with All the Gifts

The Girl with All the Gifts

8

De gelaagdheid is de absolute kracht van The Girl with All the Gifts, met klassieke ethische dilemma’s in het verhaal verwerkt.

11 september

11 sep

Poster for Downsizing

Downsizing

4.5

De film gaat ook over de (onverwachte) gevolgen van een goedbedoelde uitvinding. Maar het verhaal over Paul is een stuk minder scherpzinnig. Aan Matt Damon ligt het echter niet; hoe verder je in de film zit hoe meer dubieuze op stereotypes gebaseerde humor je tegenkomt en hoe onduidelijker de moraal. Downsizing lijkt bedoeld als een satire over de kloof tussen arm en rijk, klimaatverandering en ‘de Amerikaan’, maar het is ge...

7 september

7 sep

Poster for Once Upon a Time... in Hollywood

Once Upon a Time... in Hollywood

8

Ten slotte is ook deze Tarantinoproductie weer een visueel pareltje met prachtige buitenscènes en onverbloemd geweld.

23 august

23 aug

Poster for Glass

Glass

8.5

De opbouw in de trilogie staat als een huis; het begint als een dramatische thriller, laat in het tweede deel al iets meer bovennatuurlijke elementen toe en Glass is ten slotte helemaal in de stijl van superheldenfilms met meer actie en sciencefiction.

14 august

14 aug

Poster for 1922

1922

6.5

Deze psychologische horror is qua filmisch spektakel dus meer als de verfilming van Rosemary’s Baby dan die van Dreamcatcher – en dat is prima.

7 august

7 aug

Poster for When We First Met

When We First Met

6.5

Als romkom zeer geslaagd, als tijdreisfilm eenvoudig maar vermakelijk.

4 august

4 aug

Poster for Day of Wrath

Day of Wrath

5

De film draait uiteindelijk meer om het historische verhaal en de zoektocht van de sheriff, en was als boek of script misschien beter geweest. Leuk als je geïnteresseerd bent in de Spaanse inquisitie, maar daar blijft het ook bij.

31 july

31 jul

Poster for Incredibles 2

Incredibles 2

7

Incredibles 2 is een leuk, eigentijds vervolg op de klassieker, maar bijna vanzelfsprekend overtreft het zijn voorganger niet.

29 july

29 jul

Poster for Colossal

Colossal

7.5

Ondanks dat Colossal niet echt bekend is bij het grote publiek weet het je wel op een of andere manier te pakken.

12 july

12 jul

Poster for Velvet Buzzsaw

Velvet Buzzsaw

6

Velvet Buzzsaw is een unieke mengeling van snobisme in de commerciële kunstwereld en een klassieke vervloekingshorror. Velvet Buzzsaw is een film die iets anders probeert dan het bekende, maar komt toch niet helemaal lekker uit de verf.

9 july

9 jul

Poster for Bad Moms

Bad Moms

6

Binnen het genre van de Amerikaanse comedy is Bad Moms best goed te pruimen en zowel Kunis, Bell als Hahn zijn grappige typetjes die enkele rake opmerkingen je beeldscherm uit slingeren.

3 july

3 jul

Poster for Suspiria

Suspiria

8

Muziek speelt ook een grote rol in het geluid: zelfs op de rustigste scènes hoor je een luid aanwezige, griezelige horrorsoundtrack. Experimentele camerastandpunten en veel gebruik van licht en felle kleuren geven een bijna kunstmatig beeld, wat duidelijk inspiratie is geweest voor latere films als Mandy en Climax.

31 may

31 may

Poster for Pokémon Detective Pikachu

Pokémon Detective Pikachu

5

Pikachu die flauwe opmerkingen maakt en koffie drinkt is natuurlijk best grappig, maar het is wel weer hetzelfde trucje als bij Deadpool: een sarcastische Ryan Reynolds achter een masker. Na het eerste halfuur zakt de film dan ook behoorlijk in en beginnen de plotholes en herhalingen op te duiken.

22 may

22 may

Poster for I Don't Feel at Home in This World Anymore

I Don't Feel at Home in This World Anymore

7

Ondanks het eenvoudige plot is het goed geschreven en brengen de acteurs het verhaal tot leven.

12 may

12 may

Poster for Us

Us

8.5

Us is niet de eerste film die dat thema verbindt aan horror, maar Peele heeft wederom een origineel stukje griezelcinema neergezet. Voor iedere liefhebber van psychologische horror is Us een must-see.

17 april

17 apr

Poster for The Ballad of Buster Scruggs

The Ballad of Buster Scruggs

8

In de anthologiefilm is goed nagedacht over de volgorde waarin de spanning heen en weer gaat tussen komedie, romance, shootouts, outlaws en fantasy.

12 april

12 apr

Poster for It

It

7

De kinderen zijn uitgewerkt tot leuke typetjes met allemaal hun eigen rol in het geheel, en Skarsgård heeft ondanks weinig screentime en een dikke laag schmink een leuke opvolger van de originele Pennywise neergezet. Over het algemeen is It vrij braaf en voorspelbaar, maar daarom niet minder vermakelijk.

5 april

5 apr

Poster for Swiss Army Man

Swiss Army Man

7

Swiss Army Man verveelt geen moment, heeft een fijne spanningsboog en de onbewoonde begroeide omgeving wordt extra aangezet door enkel a capella liedjes, meestal ingezet door Hank zelf.

29 march

29 mar

Poster for Isn't It Romantic

Isn't It Romantic

6.5

Isn’t It Romantic laat letterlijk zien wat er mis is met standaard Hollywood-romkoms, maar grijpt die kans ook aan om alle clichés op een rijtje zetten onder mom van ‘als we het genre eerst compleet afzeiken komen we er wel mee weg’.

27 march

27 mar

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English

Add to...

Go to your lists

Own review...

Review updated

Submit