Movie reviews of Jim Schulpen

These are all the movies and series that Jim has reviewed. Read more at: Film of the Day.

Similarity: unknown

Number of movie reviews: 77 / 77

Options

Poster for Supernatural Ltd

Supernatural Ltd

7.0

Het is een leuk concept om de wereld van superhelden op zo’n saaie, zakelijke manier te benaderen...

2018.05.19

Poster for Ready Player One

Ready Player One

7.5

2018, Adventure, Action, Science fiction

Een ideale fantasierijke achtbaan voor nerds zoals wij.

2018.05.18

Poster for Water for Elephants

Water for Elephants

7.0

2011, Drama, Love

Hoewel de film over het harde bestaan van een circusartiest gaat voel je ook een sprankje magie...

2018.05.12

Poster for Kingsman: The Golden Circle

Kingsman: The Golden Circle

6.0

2017, Adventure, Action, Comedy

Er lijkt meer actie in dit vervolg te zitten en er is minder ruimte overgehouden voor persoonlijke ontwikkeling.

2018.05.09

Poster for The Shape of Water

The Shape of Water

8.5

2017, Fantasy, Drama, Love

Laat voor deze film ruimte voor fantasie en ga niet af op logica, dan zal The Shape of Water je zeker weten te raken.

2018.05.06

Poster for 10 Cloverfield Lane

10 Cloverfield Lane

7.5

2016, Drama, Suspense, Science fiction

Een heel andere film dan Cloverfield, maar pakt verrassend goed uit.

2018.04.14

Poster for Annihilation

Annihilation

7.5

2018, Adventure, Fantasy, Drama, Action, Suspense, Science fiction, Mystery

Het is een film waar je je eigen interpretatie aan moet geven (soms een intellectuele science fiction genoemd) en dat is niet voor iedereen weggelegd.

2018.03.16

Poster for Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

8.5

2017, Drama, Comedy, Crime

Dit drama weet je meerdere keren te verrassen...

2018.03.07

Poster for Moonwalkers

Moonwalkers

7.0

2015, Comedy

Hoe absurd het verhaal van Moonwalkers ook is, je gaat er toch even bij stilstaan: is de maanlanding wel echt gebeurd?

2018.03.02

Poster for THX 1138

THX 1138

6.5

1971, Drama, Science fiction, Mystery

Langzaam, vervreemdend, absurd, theatraal, gefragmenteerde montage en pas na 20 minuten begin je een beetje te snappen waar het verhaal naartoe gaat.

2018.02.25

Poster for The Big Sick

The Big Sick

7.5

2017, Drama, Comedy, Love

Een erg geslaagde intellectuele romkom.

2018.02.23

Poster for I Am Not a Witch

I Am Not a Witch

5.0

2017, Drama

De spanningsboog is al niet zo sterk, het einde is ambigu en het tempo ligt ook nog eens laag, met tergend lange (cliché cult) shots.

2018.02.11

Poster for The Florida Project

The Florida Project

7.5

2017, Drama

Een heerlijke film die je ongedwongen de leuke en minder leuke kanten van de onderkant van de samenleving laat zien.

2018.02.09

Poster for The Guilty

The Guilty

8.0

2018, Suspense

Dankzij het fantastische scenario gewoon superspannend en zal je zeker meeslepen tot aan het overdonderende einde.

2018.02.07

Poster for Raw

Raw

7.0

2017, Drama, Horror

Geen standaard horror; het leent wat elementen van king of the body horror David Cronenberg maar heeft ook een eigen, Europese stijl.

2018.02.04

Poster for Jumanji: Welcome to the Jungle

Jumanji: Welcome to the Jungle

7.0

2017, Adventure, Fantasy, Action, Comedy

Al met al een fijne familiefilm die prima vermaakt!

2018.02.02

Poster for The Disaster Artist

The Disaster Artist

6.0

2017, Drama, Comedy, History

Sterk geacteerd en heeft een fascinerend verhaal, maar het geheel is een stuk serieuzer en tragischer.

2018.01.31

Poster for The Room

The Room

3.5

2003, Drama, Love

Een misbaksel, maar dankzij de absurditeit die daardoor ontstaat kun je je er wel mee vermaken.

2018.01.21

Poster for The Night Before

The Night Before

6.5

2015, Comedy

Leuk om met een paar vrienden te kijken in december, maar niet het beste werk van deze makers.

2018.01.07

Poster for Nightcrawler

Nightcrawler

7.0

2014, Drama, Suspense, Crime

Dit is het regiedebuut van schrijver Dan Gilroy, dus wellicht dat hij in volgende films nog meer eenheid weet te creëren.

2018.01.05

Poster for Holiday Inn

Holiday Inn

7.0

1942, Drama, Music, Comedy, Love

De romantiek spat er vanaf in deze kerstfilm.

2018.01.02

Poster for The Square

The Square

8.0

2017, Drama

Als je een beetje geduld hebt en houdt van films waarin je zelf moet ontdekken waar ze precies over gaan, dan is The Square een absolute aanrader.

2017.12.27

Poster for The Princess Diaries

The Princess Diaries

6.0

2001, Comedy, Love

De algemene sfeer zou je mede door een paar goede onliners kunnen bestempelen als ‘gezellig’...

2017.12.20

Poster for Moana

Moana

7.0

2016, Adventure, Animation, Comedy

Niet erg bijzonder, maar toch weet de film op een paar punten te verrassen.

2017.12.17

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English

Add to...

Go to your lists

Own review...

Review updated

Submit