Movie reviews of Jim Schulpen

These are all the movies and series that Jim has reviewed. Read more at: Film of the Day.

Similarity: unknown

Number of movie reviews: 89 / 89

Options

Poster for BlacKkKlansman

BlacKkKlansman

8.5

2018, Drama, Comedy, History, Crime

Lee laat je niet alleen nadenken over minderheidsgroepen, de nuances erin en de praktijk ervan, maar laat het je ook voelen.

2018.09.30

Poster for What We Do in the Shadows

What We Do in the Shadows

7.5

2014, Horror, Comedy

De humor van is gortdroog, soms slapstick, vaak dubbelzinnig, maar zeker erg persoonlijk. Wij hebben ons in ieder geval doodgelachen.

2018.09.28

Poster for Mandy

Mandy

8.5

2018, Horror, Action, Suspense

Mandy draait om emotie, leven in een waas (van liefde, woede of drugs), en grenzen van normaal, abnormaal en bovennatuurlijk vervagen.

2018.09.16

Poster for The Princess and the Frog

The Princess and the Frog

7.0

2009, Animation, Music, Love

Een heerlijk moderne Disneyklassieker met het grote bekende moraal: liefde overwint alles.

2018.09.09

Poster for Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

7.0

2004, Comedy

Een opvallend leuke komedie die perfect is voor een filmavondje of na een stressvolle werkdag.

2018.08.29

Poster for Anon

Anon

5.0

2018, Suspense, Science fiction

De ideeën en consequenties die Niccol schetst in zijn toekomstbeeld zijn interessant, maar het duurt veel te lang voordat je iets gaat voelen voor de personages.

2018.08.26

Poster for The Darjeeling Limited

The Darjeeling Limited

7.5

2007, Adventure, Drama, Comedy

Niet mijn favoriete Anderson-film, maar is een absolute aanrader om lekker bij weg te dromen.

2018.08.18

Poster for Star Wars

Star Wars

7.5

1977, Adventure, Action, Science fiction

De kracht zit ‘m vooral in de enorme fantasiewereld die binnen een paar uur is geschapen.

2018.08.03

Poster for The Death of Stalin

The Death of Stalin

8.0

2017, Comedy, History

Door het sterke acteerwerk en het sfeertje dat met vlagen doet denken aan de Coen broertjes blijft The Death of Stalin nog wel even in je hoofd zitten.

2018.06.27

Poster for Only Lovers Left Alive

Only Lovers Left Alive

7.5

2013, Drama, Love

Een unieke vampierenfilm dus, die vooral heel fijn is om bij weg te zwijmelen.

2018.06.08

Poster for Isle of Dogs

Isle of Dogs

8.0

2018, Adventure, Animation, Drama, Comedy

Een heerlijk verhaal om even de wereld om je heen te vergeten.

2018.05.27

Poster for 君の名は。

君の名は。

8.5

2016, Animation, Drama, Love

Het verhaal is uniek, romantisch en extra schattig door de duidelijke invloeden van Japans bijgeloof en rituelen.

2018.05.23

Poster for Bovennatuurlijk nv

Bovennatuurlijk nv

7.0

Het is een leuk concept om de wereld van superhelden op zo’n saaie, zakelijke manier te benaderen...

2018.05.19

Poster for Ready Player One

Ready Player One

7.5

2018, Adventure, Science fiction

Een ideale fantasierijke achtbaan voor nerds zoals wij.

2018.05.18

Poster for Water for Elephants

Water for Elephants

7.0

2011, Drama, Love

Hoewel de film over het harde bestaan van een circusartiest gaat voel je ook een sprankje magie...

2018.05.12

Poster for Kingsman: The Golden Circle

Kingsman: The Golden Circle

6.0

2017, Adventure, Action

Er lijkt meer actie in dit vervolg te zitten en er is minder ruimte overgehouden voor persoonlijke ontwikkeling.

2018.05.09

Poster for The Shape of Water

The Shape of Water

8.5

2017, Fantasy, Drama, Love

Laat voor deze film ruimte voor fantasie en ga niet af op logica, dan zal The Shape of Water je zeker weten te raken.

2018.05.06

Poster for 10 Cloverfield Lane

10 Cloverfield Lane

7.5

2016, Drama, Suspense, Science fiction

Een heel andere film dan Cloverfield, maar pakt verrassend goed uit.

2018.04.14

Poster for Annihilation

Annihilation

7.5

2018, Drama, Action, Suspense, Science fiction, Mystery

Het is een film waar je je eigen interpretatie aan moet geven (soms een intellectuele science fiction genoemd) en dat is niet voor iedereen weggelegd.

2018.03.16

Poster for Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

8.5

2017, Drama, Comedy, Crime

Dit drama weet je meerdere keren te verrassen...

2018.03.07

Poster for Moonwalkers

Moonwalkers

7.0

2015, Comedy

Hoe absurd het verhaal van Moonwalkers ook is, je gaat er toch even bij stilstaan: is de maanlanding wel echt gebeurd?

2018.03.02

Poster for THX 1138

THX 1138

6.5

1971, Drama, Science fiction, Mystery

Langzaam, vervreemdend, absurd, theatraal, gefragmenteerde montage en pas na 20 minuten begin je een beetje te snappen waar het verhaal naartoe gaat.

2018.02.25

Poster for The Big Sick

The Big Sick

7.5

2017, Drama, Comedy, Love

Een erg geslaagde intellectuele romkom.

2018.02.23

Poster for I Am Not a Witch

I Am Not a Witch

5.0

2017, Drama

De spanningsboog is al niet zo sterk, het einde is ambigu en het tempo ligt ook nog eens laag, met tergend lange (cliché cult) shots.

2018.02.11

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English

Add to...

Go to your lists

Own review...

Review updated

Submit