Movie reviews of Nostra De Filmkijker

These are all the movies and series that Nostra has reviewed. Read more at: De Filmkijker.

Similarity: unknown

Number of movie reviews: 1610 / 1610

Options

Poster for Blast of Silence

Blast of Silence

8

Een heerlijke donkere film noir met enorm veel sfeer. Misschien geen kerstfilm voor de hele familie, maar wel eentje die zich afspeelt tegen de achtergrond van de warmte van de kerstdagen waardoor het contrast met wat deze huurmoordenaar moet doen des te groter is.

21 december

21 dec

Poster for Roma

Roma

9

Zoals gezegd niet een film die ook iedereen zal kunnen waarderen, maar die voor de liefhebber een prachtig gemaakt stukje geschiedenis waar in de ingetogen stijl juist de kracht zit.

20 december

20 dec

Poster for Mortal Engines

Mortal Engines

6

Toch gebeurt er genoeg in de film waardoor het geheel nooit gaat vervelen, maar een blijvende indruk zal de film niet achterlaten.

19 december

19 dec

Poster for Aquaman

Aquaman

8

Aquaman kijkt heerlijk weg en biedt precies wat je van een superheldenfilm op het grote doek mag verwachten. Een vermakelijk avontuur dat geen enkel moment verveelt.

18 december

18 dec

Poster for Spider-Man: Into the Spider-Verse

Spider-Man: Into the Spider-Verse

9

Die variatie werkt en in combinatie met veel humor, actie en prachtige beelden maakt het Spider-man: Into the Spider-Verse misschien wel m’n favoriete superheldenfilm van het jaar.

17 december

17 dec

Poster for The Bill Murray Stories: Life Lessons Learned from a Mythical Man

The Bill Murray Stories: Life Lessons Learned from a Mythical Man

6

Een documentaire die dat soort momenten verzamelt en een klein beetje achtergrond geeft, maar waarbij je na het zien ervan niet het gevoel hebt meer inzicht te hebben.

12 december

12 dec

Poster for Mowgli: Legend of the Jungle

Mowgli: Legend of the Jungle

4

Een film die frustrerend is om te kijken en waarbij je constant moet denken aan die andere Jungle Book films van Disney, die gewoon veel beter zijn.

11 december

11 dec

Poster for The Cleaners

The Cleaners

8

Hans Block en Moritz Riesewieck geven met deze film een gezicht aan een aantal van deze mensen en schijnen licht in een wereld waar je je als gebruiker eigenlijk niet eens van bewust bent.

6 december

6 dec

Poster for Bodied

Bodied

8

Biedt een aangename mix van humor, deconstructie van de battle scene en het nodige drama. Het is daardoor relatief toegankelijk voor een breder publiek.

2 december

2 dec

Poster for Venom

Venom

7

Hardy is leuk in z’n rol en speelt z’n symbiose met Venom vol verbazing en humor en daardoor weet hij de film voldoende te verkopen om je door z’n speeltijd heen te voeren.

29 november

29 nov

Poster for The Ballad of Buster Scruggs

The Ballad of Buster Scruggs

8

Doordat de verschillen groot kunnen zijn tussen de onderdelen kan dat impact hebben op de kijker. Als je dat echter geen probleem vindt en fan bent van de gebroeders Coen, dan is dit een vermakelijke titel die in het traditionele Hollywood waarschijnlijk niet gemaakt zou zijn.

28 november

28 nov

Poster for Brothers' Nest

Brothers' Nest

8

Deze kleine titel met veel donkere humor, drama en spanning weet echter een grote indruk te maken.

27 november

27 nov

Poster for Widows

Widows

7

Een sterke film waarmee McQueen laat zien dat hij ook in staat is titels te maken die toegankelijker zijn voor een breder publiek.

23 november

23 nov

Poster for The Price of Everything

The Price of Everything

8

Een boeiend beeld...

2018.11.20

2018

Poster for First Man

First Man

8

Chazelle heeft met First Man een ingetogen film gemaakt, die door z’n focus op Armstrong met veel close up shots tijdens diverse vluchten een intiem portret neerzet...

2018.11.15

2018

Poster for Memoir of a Murderer

Memoir of a Murderer

7

Een interessante thriller waarbij je jezelf constant afvraagt wat nu de waarheid is en of het Byung-su uiteindelijk zal lukken om die boven tafel te krijgen en de moorden te stoppen.

2018.11.14

2018

Poster for Mile 22

Mile 22

4

Het probleem zit niet alleen in de actie, ook de structuur van de film zit in elkaar als een Escher tekening, waarbij je soms geen idee hebt welke scènes wanneer afspelen. De personages zelf zijn videogame karakters zonder enige diepgang.

2018.11.10

2018

Poster for The Guilty

The Guilty

9

Dankzij voortreffelijk acteerwerk (inclusief de stemacteurs) en prachtig sounddesign zie je de gebeurtenissen in schokkende details in je hersenen verschijnen.

2018.11.07

2018

Poster for De beveiligers

De beveiligers

7

Het is een film die voornamelijk hun dagelijkse werkzaamheden vastlegt, ze kort aan het woord laat komen en zo een overzicht geeft van verschillende aspecten en invalshoeken van beveiliging.

2018.11.01

2018

Poster for Blindspotting

Blindspotting

9

Een rauwe film, waarin de emoties geregeld hoog oplopen. Door de goed neergezette, complexe relaties tussen de karakters wordt je als kijker meegetrokken in de wereld van Collin en zijn worstelingen.

2018.10.30

2018

Poster for 22 July

22 July

8

Greengrass weet met 22 July deze zwarte dag uit de Noorse geschiedenis goed neer te zetten, inclusief de gevoelens die het teweeg bracht en de impact die het had op iedereen.

2018.10.23

2018

Poster for Tom Adelaar

Tom Adelaar

7

Een boeiende film waarin Yannick Josefzoon een erg sterke rol neerzet van een personage dat worstelt met z’n identiteit.

2018.10.19

2018

Poster for Cold War

Cold War

8

De hoofdrolspelers verkopen dit liefdesverhaal op overtuigende wijze. Voeg daarnaast nog een muzikale laag toe die als rode draad door de film loopt en je hebt een prachtige, mooie film.

2018.10.16

2018

Poster for Bad Times at the El Royale

Bad Times at the El Royale

8

Met z’n mysterieuze personages, opdeling in hoofdstukken en een flinke dosis geweld is het een genot om te kijken.

2018.10.15

2018

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English

Add to...

Go to your lists

Own review...

Review updated

Submit