Blog

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op Veboli en krijg inzicht in hoe het achter de schermen in elkaar zit.

2017.02.20 14.09

Tot nu toe werden ook de beoordelingen van de recensenten meegenomen in de gemiddelde beoordeling van gebruikers. Vaak maakte dat niet zo veel uit. Gebruikers en recensenten vinden ongeveer hetzelfde van films als Assassin's Creed (zie afbeelding), Into the Wild, en Spectre.

Dat is niet voor elk film het geval. Bij sommigen lopen de gemiddelde beoordelingen van gebruikers en recensenten sterk uiteen, zoals bij Dracula Untold, Manchester by the Sea, en P.S. I Love You (zie afbeelding).

Nu zijn die twee los van elkaar en kan je beter zien wat de gebruikers op Veboli van een film vonden.

2017.01.20 15.39

Een pagina lag me dwars onlangs, de filmpagina. Het leek alsof er geen duidelijk structuur was. De oude pagina van The Matrix:

Ontwerp 11: schermafdruk van de oude filmpagina van The Matrix. Er is een achtergrondafbeelding van The Matrix boven, gevolgd door veel niet zo goed gestructureerde informatie over de film.Ontwerp 12: schermafdruk van de nieuwe thuispagina voor als je ingelogd bent. Er zijn recente beoordelingen van vrienden en voorkijkjes naar specifieke aanbevelingen.

Dus ging ik rommelen aan een nieuwe versie. Ik begon door de poster om hoog geschoven zodat boven de achtergrondafbeelding. En toen ging ik door. Tot al het basisinformatie bovenop de achtergrondafbeelding zat. Toen waren alle beoordelingen aan de beurt omdat die nogal wat ruimte innamen. Ik toverde het om naar een horizontale balk, waar ik ook links toevoegde voor het toevoegen van een film aan je lijsten, het schrijven van een recensie, en het kijken van de trailer. En als je goed kijkt heb ik de bereik van de groene kleuren verbreed om ze meer verschillend te maken. Daarna had ik alleen nog links om een DVD of Bly-Ray te kopen en de link naar meer informatie (de landen en filmmensen) nodig.

Ontwerp 11: schermafdruk van de oude filmpagina van The Matrix. Er is een achtergrondafbeelding van The Matrix boven, gevolgd door veel niet zo goed gestructureerde informatie over de film.OOntwerp 12: schermafdruk van de nieuwe thuispagina voor als je ingelogd bent. Er zijn recente beoordelingen van vrienden en voorkijkjes naar specifieke aanbevelingen.

Ik wilde ook de thuispagina nuttiger maken, dus heb ik je eigen recente beoordelingen ingeruild voor voorkijkjes naar specifieke aanbevelingen, zoals in de bioscoop of voor films uit 2017.

Ontwerp 11: schermafdruk van de oude filmpagina van The Matrix. Er is een achtergrondafbeelding van The Matrix boven, gevolgd door veel niet zo goed gestructureerde informatie over de film.OOntwerp 12: schermafdruk van de nieuwe thuispagina voor als je ingelogd bent. Er zijn recente beoordelingen van vrienden en voorkijkjes naar specifieke aanbevelingen.

Er zijn ook wat kleine aanpassingen overal op de site. Zoals de vriendenicoon rechtsboven. Sommigen, waaronder ikzelf, verwarde het met een link naar je eigen profiel. Nu chillen er twee vrienden samen in de icoon.

2017.01.11 17.19

Ik heb links toegevoegd op de filmpagina zodat je een kopie van de film kan kopen! Momenteel heb ik links toegevoegd voor Amazon, Bol.com, en MediaMarkt.

Afbeelding van de nieuwe links om een kopie van een film te kopen.

Het was leuk om de grijze afbeeldingen te maken, omdat het niet gewoon een grijsschaal is. Ik moest alle stukken van de logo veranderen in een kleur grijs. Als je boven de link zweeft wordt het in kleur weergegeven:

Afbeelding van de nieuwe links om een kopie van een film te kopen met de MediaMarkt-logo benadrukt.

Helaas heb ik Google AdSense niet weer aan de praat kunnen krijgen na een overtreding, dus stap ik over naar wat andere advertentienetwerken. Op dit moment zijn dat Chitika en RevenueHits, maar ik zal in de komende weken nog alles optimaliseren.

Het is een nieuw jaar, het is een nieuw jaar! Wat een perfect moment om terug te blikken op de beste en slechtste films van 2017!

De beste films van 2017 zijn (momenteel) Lady Bird, The Shape of Water, Blade Runner 2049, Coco, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Call Me By Your Name, I Am Not Your Negro, en War for the Planet of the Apes. Ik vond Lady Bird en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri prachtig en kijk er naar uit om The Shape of Water te kijken. Wat vind jij van deze en de rest van de lijst?

Poster van Lady Bird met een gemiddelde beoordeling van 9.0.
Poster van The Shape of Water met een gemiddelde beoordeling van 8.8.
Poster van Blade Runner 2049 met een gemiddelde beoordeling van 8.6.0.
Poster van Coco met een gemiddelde beoordeling van 8.5.
Poster van Three Billboards Outside Ebbing, Missouri met een gemiddelde beoordeling van 8.5.
Poster van Call Me By Your Name met een gemiddelde beoordeling van 8.5.
Poster van I Am Not Your Negro met een gemiddelde beoordeling van 8.5.
Poster van War for the Planet of the Apes met een gemiddelde beoordeling van 8.4.

De slechtste films van 2017 zijn (momenteel) Escape Room, Arsenal, You Get Me, en Jeepers Creepers 3. Ik heb helaas Escape Room gekeken. Ik ga zeker de rest overslaan!

Poster van Escape Room met een gemiddelde beoordeling van 1.6.
Poster van Arsenal met een gemiddelde beoordeling van 2.0.
Poster van You Get Me met een gemiddelde beoordeling van 2.1.
Poster van Jeepers Creepers 3 met een gemiddelde beoordeling van 3.0.

Blik terug op de blogpost van het afgelopen jaar over de beste en slechtste films van 2016.

WAT IS VEBOLI?

Veboli geeft persoonlijk filmadvies, zodat je makkelijk de juiste film kiest die bij je past. Lees meer

BLIJF OP DE HOOGTE

Lees de Veboli blog

Volg Veboli op Twitter

Of op Facebook

Of zelfs LinkedIn

HEB JE EEN VRAAG?

Stuur ons een bericht

Nederlands

Toevoegen aan...

Ga naar je lijsten

Eigen recensie...

Recensie geüpdatet

Verzenden

Toevoegen aan...

Ga naar je lijsten

Eigen recensie...

Recensie geüpdatet

Verzenden