Blog

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op Veboli en krijg inzicht in hoe het achter de schermen in elkaar zit.

2014.01.01 16.00

Sinds half december kan je bij Veboli ook terecht voor verwante films: wat zijn films die verwant zijn aan bijvoorbeeld Fight Club of The Notebook. Hiervoor keek ik voor de helft naar het genre van een film en voor de helft naar de kwaliteit. Sindsdien heb ik drie dingen verbeterd met hoe verwante films worden berekend.

Ten eerste kijk ik niet meer naar 'buitenlands' als genre bij deze berekeningen (het verschil in een film over bijvoorbeeld godzilla zit niet in of het uit Japan of Amerika komt).

Ten tweede wordt er niet alleen gekeken naar genre om te zien waar een film over gaat, maar ook naar meer nauwkeurige thema's en onderwerpen (zoals: nihilisme, kunstmatige intelligentie, vuilnis, aap). Zo blijft er meer nadruk op of een film bijvoorbeeld een komedie is of niet, maar wordt er ook gekeken naar wat voor soort komedie het om gaat.

Ten slotte wordt om de verwantschap in kwaliteit te bepalen niet alleen gekeken naar het verschil in beoordeling tussen gebruikers voor twee films maar ook naar het verschil in de gemiddelde beoordeling van de twee films. Zo kan er voor meer films een verwantschap worden berekend en word er naar een grotere hoeveelheid beoordelingen gekeken om de kwaliteit van een film vast te stellen. Bekijk de nieuwe berekeningen >

Wat is Veboli?

Veboli geeft persoonlijk filmadvies, zodat je makkelijk de juiste film kiest die bij je past. Lees meer

Blijf op de hoogte

Lees de Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht

Nederlands

Toevoegen aan...

Ga naar je lijsten

Eigen recensie...

Recensie ge├╝pdatet

Verzenden