Blog

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op Veboli en krijg inzicht in hoe het achter de schermen in elkaar zit.

Oef! Even bijkomen..

Overstappen van Freebase naar Wikidata was echt een avontuur! Nou, ik heb wel alle uithoeken van het internet doorzocht om te kijken hoe ik de gegevens van Wikidata kon gebruiken voor Veboli. Kort gezegd, het kon niet!

Dat was geen leuk nieuws, maar ik ging gewoon door en vond Musicbrainz. Een gigantisch muziekdatabase met een krachtige API. Perfect!

Toen moest ik alleen nog aan alle acties en processen knutselen om je aan te passen aan dit nieuwe stelsel. Dat heeft flink wat tijd gekost. Maar het is gelukkig niet alleen aanpassen geweest, ik heb ook een belangrijk proces flink verbeterd! Bij zowel Freebase als Musicbrainz is erg geen lied-entiteit. In plaats daarvan hebben ze 'release group', 'release', 'recording', en 'work'. Ik heb de algoritme om te bepalen wat nou precies en lied is vereenvoudigd en verbeterd. Het is min of meer perfect zelfs :D

Ik ga de komende weken werken aan het overbrengen van jouw beoordelingen naar het nieuwe stelsel en een nieuwe berekening van de verwantschap tussen bands uitvoeren.

Ten slotte heb ik helaas (tijdelijk!) boeken en spellen moeten weghalen. Ik hoop voor het eind van dit jaar die twee leuke onderdelen weer toe te voegen. En natuurlijk zijn jouw beoordelingen voor boeken en spellen opgeslagen tot die tijd!

Wat is Veboli?

Veboli geeft persoonlijk filmadvies, zodat je makkelijk de juiste film kiest die bij je past. Lees meer

Blijf op de hoogte

Lees de Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht

Nederlands

Toevoegen aan...

Ga naar je lijsten

Eigen recensie...

Recensie ge├╝pdatet

Verzenden