Blog

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op Veboli en krijg inzicht in hoe het achter de schermen in elkaar zit.

2016.07.28 11.40

Toy Story en Back to the Future. Niet bepaald verwante films. Toch zei mijn verwante film-algoritme dat ze dat wel waren. Wat was er aan de hand?

Beiden films zijn 'familie'-films. Wat er op neer komt dat een film geschikt is voor jonge kijkers. Ook trok de algoritme veel beoordeelde films sterk naar voren.

Ik besloot dat het tijd was om de algoritme te herzien. Ten eerst verving ik 'familie' met de gemiddelde certificatie (leeftijdbeperking) van een film. In plaats van een binaire ja/nee heeft de algoritme nu een nauwkeurige schaal. Ten tweede kijkt de algoritme naar de sleutelwoorden geassocieerd met films om het verschil en verwantschap in de inhoud van een film te pakken. Ten derde geef ik minder gewicht aan extra beoordelingen na een minimumgrens van ongeveer tien beoordelingen (jeej logaritmische functies!).

Toy Story en Back to the Future zijn niet meer verwante films. Ik heb heel veel gecheckt en ik ben erg tevreden met de nieuwe verwantschappen. Bekijk de verwante films van Inception, Ruby Sparks, en Stranger Than Fiction.

Films verwant aan Back to the Future.

Verwante films van Back to the Future, beginnend met Jurassic Park en Interstellar. Verwante films van Back to the Future, beginnend met Jurassic Park en Interstellar.

Films verwant aan Toy Story.

Verwante films van Toy Story, beginnend met Finding Nemo en Binnenstebuiten. Verwante films van Toy Story, beginnend met Finding Nemo en Binnenstebuiten.

Verwante films is een goede manier om een geweldige film te vinden dat net zoals een van jouw lievelingsfilms is.

Wat is Veboli?

Veboli geeft persoonlijk filmadvies, zodat je makkelijk de juiste film kiest die bij je past. Lees meer

Blijf op de hoogte

Lees de Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht

Nederlands

Toevoegen aan...

Ga naar je lijsten

Eigen recensie...

Recensie ge├╝pdatet

Verzenden