Blog

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op Veboli en krijg inzicht in hoe het achter de schermen in elkaar zit.

2014.04.03 20.01

De afgelopen drie weken heb ik lekker gewerkt aan ontwerp 3.0. mijn plan van aanpak: hoe wil ik dat alles eruit ziet? Het verschil met 2.0 is goed te zien in de landingspagina als je niet aangemeld staat. In plaats van de alles met woorden te zeggen gebruik ik nu ook de indeling, kleuren en afbeeldingen om de aandacht op de juiste plek te laten komen en de noodzakelijke informatie over te brengen.

Ontwerp 2.0: een chaotische verwelkoming

Ontwerp 2: schermafdruk van de oude thuispagina. De pagina bestaat uit zwarte, grijs, witte, en paarse elementen en bevat veel tekst.

Ontwerp 3.0: een (hopelijk) meer eenvoudige en heldere verwelkoming

Ontwerp 3: schermafdruk van de nieuwe thuispagina. De pagina bestaat uit een witte achtergrond met blauwe, groene, en grijze elementen en bevat veel minder tekst.

Ik dacht dat het ook leuk zou zijn om te kijken naar hoe Veboli door de jaren heen is veranderd (met als voorbeeld mijn filmbeoordelingenpagina).

Ontwerp 0.0: 29 mei 2013 ging Veboli online met een karig groen ontwerp. Ik keek naar Wikipedia om tot een strak en eenvoudig ontwerp te komen, wat eigenlijk niet een heel goeie keuze was omdat wikipedia uit grote stukken tekst bestaat en Veboli uit kleine groepen woorden.

Ontwerp 0: schermafdruk van een oude beoordelingenpagina. De pagina zit links en bestaat uit een witte achtergrond met zwarte, grijze, en groene elementen. Er is een navigatiebalk boven en eentje links en er zijn nog geen posters voor films.

Ontwerp 1.0: eind october 2013 begon ik met het opruimen van veel van de scripts van Veboli. 25 october had ik ook een nieuwe blauw ontwerp, met inspiratie van the Movie Database (waar Veboli ook aan zijn filmgegevens komt). De inhoud wordt nu in het midden van de browser weergegeven, in plaats van links, en ik maakte meer gebruik van lijnen en vakken om dingen te organiseren.

Ontwerp 1: schermafdruk van een oude beoordelingenpagina. De pagina zit in het center boven een grijs achtergrond en bestaat uit een witte achtergrond met zwarte, grijze, en blauwe elementen. Er is een navigatiebalk boven en eentje links en er zijn nu posters voor films.

Ontwerp 2.0: ook al had ik veel verbeterd met ontwerp 1.0 ging ik al snel een nieuwe paars ontwerp ontwikkelen dat 9 december live ging. De linkerbalk (met links naar filmbeoordelingen, liedaanbevelingen, en zo) ging naar boven en ik heb aan de kleine dingen aandacht besteed, zoals de keuzerondjes en de manier waarop je een beoordeling aangeeft.

Ontwerp 2: schermafdruk van een oude beoordelingenpagina. De pagina zit in het center boven een grijs achtergrond en bestaat uit een witte achtergrond met zwarte, grijze, en paarse elementen. Er zijn twee navigatiebalken boven.

Ontwerp 3.0: sinds 29 maart 2014 is Veboli te zien in een strak wit een blauw ontwerp, met groen om de aandacht te trekken naar belangrijke onderdelen. om een goede evenwicht te vinden tussen minimalisme en een duidelijke en logische indeling keek ik naar Dropbox, Codecademy en OKCupid. ook bood Anke Hans mij veel hulp. De bovenbalk is compacter en heb ik naar veel kleine details gekeken, zoals de alignment van tekst en opmaak van knopjes. Wat ik zelf het leukste vind is dat de paginabreedte automatisch wordt aangepast aan de browserbreedte. Momenteel kan dit krimpen tot 500 pixels, maar met wat knutselwerk hoop ik dit terug te dringen tot 320 pixels.

Ontwerp 3: schermafdruk van de nieuwe beoordelingenpagina. De pagina zit in het center, de achtergrond is wit met grijze en blauwe elementen. Er is een navigatiebalk boven.

Wat is Veboli?

Veboli geeft persoonlijk filmadvies, zodat je makkelijk de juiste film kiest die bij je past. Lees meer

Blijf op de hoogte

Lees de Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht

Nederlands

Toevoegen aan...

Ga naar je lijsten

Eigen recensie...

Recensie ge├╝pdatet

Verzenden