Movie reviews of Bart Verhoeven

These are all the movies and series that Bart has reviewed. Read more at: De Protagonisten.

Number of movie reviews: 986 / 986

Options

Niets opdringend, maar simpele vragen stellen. Je krijgt daardoor een intieme documentaire, waarbij de geïnterviewden, zo lijkt het, niet eens in de gaten hebben dat er ook een camera op hun snufferd staat. Review

7.0

List

Rate

2020-11-17

2020

Deze goed opgebouwde en subtiele film is het perfecte voorbeeld van hoe een angstcultuur in stand wordt gehouden. Review

8.0

List

Rate

2020-11-16

2020

Wij vinden het een goede documentaire, ook al is er soms sprake van eigenbelang, want daar doen we allemaal aan. Review

8.0

List

Rate

2020-11-15

2020

Hoofdrolspelers John Magaro en Orion Lee kenden we al in bijrollen, maar nog niet als hoofdrolspelers. Nou, missie geslaagd hoor. Review

8.0

List

Rate

2020-11-10

2020

The Forty-Year-Old Version is kritisch op de huidige maatschappij, maar schuwt ook geen zelfkritiek. Review

8.0

List

Rate

2020-11-09

2020

The Singing Club kan zichzelf met recht een van de betere feelgood films van het jaar noemen. Review

8.0

List

Rate

2020-11-03

2020

Wat een mooi intiem huiskamerconcert zie je, helemaal voor jou alleen. Review

9.0

List

Rate

2020-11-02

2020

Personae is een documentaire waarin vrouwen zich letterlijk en figuurlijk bloot geven. Aankleden en opmaken is namelijk echt iets intiems en iets van jezelf. Review

6.0

List

Rate

2020-11-01

2020

About Endlessness moet je niet kijken als je depressief wilt worden. Een fraai portret met zwarte humor. Daarnaast is de cinematografie van grote schoonheid. Review

7.0

List

Rate

2020-10-31

2020

Dicktatorship heeft een hele belangrijke boodschap voor mensen die nog niet weten dat mannen en vrouwen gelijk zijn. Alleen vragen we ons af of die mensen überhaupt geïnteresseerd zijn in deze te sketch-achtige documentaire! Review

6.0

List

Rate

2020-10-29

2020

Spanning is er zeker, maar de grote spanning ontbreekt. Een echte bioscoopfilm is het zeker, want de special effects en het geluid geven extra spanning. Review

4.0

List

Rate

2020-10-28

2020

Wat een saaie vertoning is Farewell Paradise. En nog slecht gemonteerd ook, getuige het vele en overmatige knipwerk. Review

4.0

List

Rate

2020-10-27

2020

Naturel acteerwerk, waarbij je soms zelfs het idee hebt dat je naar een documentaire zit te kijken. De Nederlands-Spaanse Lamberti slaagt wat ons betreft met vlag en wimpel met haar eerste lange speelfilm! Review

7.0

List

Rate

2020-10-26

2020

De camera neemt afstand, maar het geluid blijft hoorbaar. Het gevolg is een oprechte documentaire. Review

7.0

List

Rate

2020-10-25

2020

The Last Right doet heel hard zijn best om een typisch Britse film te zijn. Dat lukt niet. Niamh Algar is een groot pluspunt in deze romantische feelgood roadmovie. Review

5.0

List

Rate

2020-10-21

2020

Into the Jungle gaat over twee mensen die het beste voorhebben met de natuur. In deze documentaire is dat helaas wat te dik aangezet, wat niet aan henzelf ligt. Prachtige natuur, mooie mensen en een fraai einde in een verder prima documentaire. Review

6.0

List

Rate

2020-10-20

2020

Sweet Thing is een mooi en spelenderwijs geschoten zwartwit roadmovie. Vrolijkheid hoef je, ondanks de vrolijke momenten, niet veel te verwachten, maar de soundtrack is echt briljant! Review

8.0

List

Rate

2020-10-19

2020

Antoinette dans les Cévennes is een feelgood met flauwe humor die niet aan ons besteed is. Gelukkig zien we genoeg van de prachtige omgeving, want die is heel mooi. Review

5.0

List

Rate

2020-10-14

2020

The Painted Bird is een oorlogsfilm waarin de wreedheid centraal staat. Een film die indruk maakt en choqueert. Dat laatste zelfs zoveel dat het ook een onsje minder had gemogen. Daarnaast misten we af en toe ook de emotie die je wel zou verwachten bij zo een jonge jongen. Review

7.0

List

Rate

2020-10-12

2020

Marilyn is een rustig voortkabbelende coming of age. Eén die haarfijn weet uit te leggen wat onzekerheid en druk van buitenaf met iemand kan doen. Review

7.0

List

Rate

2020-10-07

2020

Corpus Christi is een nieuw Pools pareltje, dat gezien moet worden. Rauw tot op het bot. Review

8.0

List

Rate

2020-10-05

2020

Buiten is het Feest is dus geen feest als het om het verhaal gaat. Dat is pijnlijk om te zien, vooral als het gaat om het wegstoppen. De uitvoering vonden we, als het gaat om de getoonde emoties, helaas minder geloofwaardig. Review

5.0

List

Rate

2020-09-30

2020

Lara is een intrigerende film, mede door de mooie pianomuziek. Een kalme en rustige film, maar onderhuids zit er meer dan genoeg spanning en frustratie. Review

7.0

List

Rate

2020-09-29

2020

Marionette begint wat gemaakt, maar door een goede plottwist moeten je hersenen ineens aan de slag. Review

6.0

List

Rate

2020-09-28

2020

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English