Movie reviews of Bart Verhoeven

These are all the movies and series that Bart has reviewed. Read more at: De Protagonisten.

Number of movie reviews: 855 / 855

Options

2001: A Space Odyssey is een klassieker van jewelste die zijn tijd ver vooruit was, en nog tijdloos is. Review

9.0

List

Rate

2019-12-08

2019

Marriage Story is een echt verhaal en echt een hele goede film. Noah Baumbach is daar wel meester in, om films te maken over het echte leven. Review

9.0

List

Rate

2019-12-07

2019

Eigenlijk gaat niets in deze film zoals je vooraf zou verwachten. Een film die ook veel vermakelijker is dan je vooraf denkt. Het is allemaal ook gewoon heel origineel. Wij hebben in ieder geval nog niet vaak zo een film gezien. Hij verrast, is echt wel heel grappig, choquerend, heftig, spannend en dus onvoorspelbaar. Review

8.0

List

Rate

2019-12-04

2019

Oma en Chris & de Rode Auto laat zien dat autisme helemaal niet beperkend hoeft te zijn. Gebruik iemand in zijn of haar kracht en je krijgt er veel voor terug. Chris is lief, zorgzaam, behulpzaam en ondernemend. En dat is juist wat zijn oma op haar leeftijd nodig heeft. Eén plus één is twee dus! Review

7.0

List

Rate

2019-12-03

2019

The Invisible Life of Euridice Gusmao is misschien wel de beste Braziliaanse film die we ooit gezien hebben. Hoop is iets moois, maar kan tegelijkertijd ook heel pijnlijk zijn. Wij hielden het in ieder geval niet droog. Leg de zakdoekjes dus maar klaar. Review

9.0

List

Rate

2019-12-02

2019

Ken Loach watch out, want er is a new kid in town. Lemonade kunnen wij in ieder geval aanraden om te gaan kijken. Review

7.0

List

Rate

2019-11-29

2019

The Irishman is een lange zit, maar wel één van de inhoud. Misschien geen rasechte maffiafilm, maar wel een die vol humor zit en waarbij ook grof geweld niet wordt geschuwd. Review

7.0

List

Rate

2019-11-28

2019

The Trial is een verzameling van historische beelden en meer niet. Een lege documentaire, die we beter niet hadden kunnen kijken. Geen aanrader dus, tenzij je graag twee uur lang naar een saai showproces kijkt. Review

2.0

List

Rate

2019-11-27

2019

De documentaire is een groots verhaal dat net zo goed verfilmd had kunnen worden. Het lijkt wel poëzie, zo mooi en ontroerend is het. Review

9.0

List

Rate

2019-11-22

2019

Mi Vida is een hele fijne en grappige coming of age, waarvan we er in Nederland niet zoveel hebben. Review

7.0

List

Rate

2019-11-20

2019

Martin Eden is een cinematografisch hoogtepunt, met dito acteerwerk van Marinelli. Het verhaal is soms lastig te volgen zonder kennis over de geschiedenis van Italië, maar deze film zal zeker bijblijven. Review

8.0

List

Rate

2019-11-18

2019

Wat een boeiende en interessante documentaire zeg. Zo een beetje alles in de film wordt toegelicht. Daarbij ook ontbreken zeker niet de verwijzingen naar Verhoeven zijn andere films en andere klassiekers. Review

8.0

List

Rate

2019-11-17

2019

Vader is een korte documentaire die sterk in zijn eenvoud is. Observerend kom je als kijker meer te weten, waarbij de ongemakkelijkheid wel zichtbaar is. Maar neem het Jacinto maar eens kwalijk, na zo een lange tijd zonder zijn zoon. Review

7.0

List

Rate

2019-11-15

2019

. Dat maakt het ook wel mooi, want ze kunnen allen hun ei kwijt in deze toch wel zware sport en entertainmentwereld. Je moet er veel voor over hebben en het gaat zeker niet vanzelf. Review

6.0

List

Rate

2019-11-11

2019

Elisa y Marcela is een mooi en intiem zwart-wit portret over twee vrouwen die hun tijd ver vooruit waren. Review

7.0

List

Rate

2019-11-10

2019

The Tale of Three Sisters is bloedserieus te nemen, maar zo af en toe ook grappig. Serieuze onderwerpen maar als kijker heb je voldoende tijd om te relativeren, ondanks de lange dialogen. Review

8.0

List

Rate

2019-11-06

2019

Echt, puur en je leeft constant met Kayla mee. Review

9.0

List

Rate

2019-11-03

2019

The King is verder een een goed oorlogsdrama, zoals je mag verwachten bij dit soort historische films. Opbouwend in de spanning, met actie, intriges en een goed verhaal. Review

7.0

List

Rate

2019-11-01

2019

Mjólk is weer een voorbeeld van waarom ze in IJsland zo goed zijn in het maken van tragikomedies. Echt en rauw, waarbij de subtiele en doordachte humor zeker van meerwaarde is. Review

8.0

List

Rate

2019-10-30

2019

Mystify: Michael Hutchence was voor ons een openbaring. Review

7.0

List

Rate

2019-10-23

2019

About Time is een hele vermakelijke en grappige film, die geen technische snufjes gebruikt om het tijdreisaspect te benadrukken. Ook fijn dat de geschiedenis niet kan worden veranderd, maar alleen je eigen leven. Review

7.0

List

Rate

2019-10-20

2019

The Laundromat is een leuke en luchtige film die je op een simpele manier laat kennismaken met het wegsluizen van geld. Review

7.0

List

Rate

2019-10-18

2019

The Farewell was een verfrissende film die heel goed inzichtelijk maakt wat cultuurverschil met een mens kan doen. Review

8.0

List

Rate

2019-10-16

2019

We

Niets is te gek in deze interessante film over onzekerheden en afgunst. Prima film, maar wel jammer van dat abrupte einde. Review

7.0

List

Rate

2019-10-13

2019

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English