Movie reviews of Kurt Velghe

These are all the movies and series that Kurt has reviewed. Read more at: Kurt Blogt and De Filmrecensent.

Number of movie reviews: 414 / 414

Options

Je kan discussiëren over de kwaliteit van het origineel tegenover de sequels, maar het blijft een iconische filmreeks die zelden of niet ontgoochelt. Als ik ooit een top 20 zou moeten maken van beste avonturenfilms aller tijden, dan zal deze Temple of Doom daar zeker in staan. Review

8.0

List

Rate

2021-06-14

2021

Op zijn best krijg je hier een goed geacteerde, enge en bij momenten nagelbijtend spannende horrorfilm voorgeschoteld. Alleen haalt deze derde aflevering van de hoofdfranchise nooit het niveau van de eerste of de superieure tweede. Review

6.5

List

Rate

2021-06-10

2021

Deze Druk haalt net niet het niveau van Festen (1998) of Jagten (2012), maar is voor de rest meer dan de moeite van je tijd waard. Review

8.0

List

Rate

2021-06-09

2021

Wie zich stoort aan de speelduur en het zwakke verhaal, kan echter wel zijn hartje ophalen aan de acteerprestaties, het camerawerk en, het moet gezegd, de schitterende soundtrack. Review

7.5

List

Rate

2021-05-28

2021

Laat dat echter de pret niet bederven, want dit is op zijn best een hele knappe oorlogsfilm. Review

7.0

List

Rate

2021-05-27

2021

De zwierige beeldvorming en de toffe muziek dragen bij aan de sfeer van deze plezante film. Een meesterwerk kun je het bezwaarlijk noemen, maar hij bezorgt je wel een leuke filmavond. Review

6.5

List

Rate

2021-05-24

2021

De personages blijven centraal staan wat de emotionele betrokkenheid verhoogt en zorgt dat je ten allen tijde blijft meeleven met The Mitchells. Review

8.5

List

Rate

2021-05-13

2021

Een goedgemaakte, grappige, spannende avonturenfilm voor het hele gezin (op voorwaarde dat de allerkleinsten tegen een stootje kunnen). Review

9.0

List

Rate

2021-04-22

2021

Ook de muziek is goed gekozen en kleurt mee deze heerlijk speelse film over de mogelijkheid en de onmogelijkheid van de liefde. Ik durf dit dan ook wel een terechte klassieker noemen die zijn welverdiende Oscars zeker niet gestolen heeft. Review

8.5

List

Rate

2021-04-14

2021

De existentiële vragen komen uiteraard ook aan bod, maar nemen nooit de bovenhand. De toon blijft luchtig en stiekem hoop je dat het goed komt met deze twee sympathieke personages. Review

7.5

List

Rate

2021-03-30

2021

De sfeer is goed, de muziek klinkt aangenaam in de oren en de film heeft het hart op de juiste plaats. Soms zijn die elementen meer dan voldoende om van een geslaagde film te spreken. Zeker de moeite van je tijd waard. Review

8.0

List

Rate

2021-02-25

2021

De animaties, de personages, het verhaal, alles zit snor in deze sequel. Dat maakt deze Toy Story 2 dan ook tot één van de beste sequels uit de filmgeschiedenis. Review

9.0

List

Rate

2021-02-18

2021

Een film die tot nadenken stemt en af en toe ook wel eens durft te provoceren. Een nieuw pareltje in de steeds uitgebreider wordende catalogus van Netflix. Review

8.5

List

Rate

2021-02-15

2021

De film is mooi in beeld gebracht en prachtig geacteerd door beide hoofdrolspelers en is hierdoor de moeite van je tijd zeker waard. Review

7.5

List

Rate

2021-02-15

2021

Dit onderwerp kan wat mij betreft niet vaak genoeg aan bod komen, zeker niet als het op zo'n knappe manier uitgewerkt is als hier. Review

7.5

List

Rate

2021-02-08

2021

Ideaal voor een filmavondje met het gezin. Iedereen zal kunnen genieten van dit hartverwarmende verhaal met een hele positieve boodschap. Review

6.5

List

Rate

2021-01-31

2021

Het moet gezegd dat Ponti hier als regisseur laat zien dat ook hem wellicht een hele mooie toekomst. Samen met Angus Hudson baadt hij zijn film in prachtige, zonnige kleuren. Review

8.5

List

Rate

2021-01-28

2021

Toch is dit een bijzonder leuke en bij momenten grappige film over een man die het even niet zo goed meer weet. Review

7.0

List

Rate

2021-01-26

2021

Qua griezelige sfeer zit het helemaal snor. Er hangt een constante dreiging in de lucht, een dreiging waarvan ook nooit helemaal duidelijk wordt waar die vandaan komt. En toch weet de film niet helemaal te overtuigen, mede door het archaïsche taalgebruik en het feit dat er eigenlijk relatief weinig gebeurt in de film. Review

7.5

List

Rate

2021-01-24

2021

De hoofdrolspelers kwijten zich bijzonder goed van hun taak, het decor is mooi en het verhaal laat je met een goed gevoel achter. Dat de scenaristen het ene cliché na het andere op ons loslaten, zullen we maar met de mantel der liefde bedekken zeker. Review

8.0

List

Rate

2021-01-20

2021

Feelgood, leuke muziek en een enthousiaste cast, meer moet dat niet zijn. Review

8.5

List

Rate

2021-01-17

2021

Sfeervol in beeld gebrachte, maar keiharde wraakwestern. Review

7.0

List

Rate

2021-01-10

2021

Een sterke film met twee schitterende acteurs in de hoofdrollen. Review

8.0

List

Rate

2021-01-09

2021

Aanvankelijk heb je het gevoel dat de makers niet goed weten waar ze naartoe willen met deze film. Review

7.5

List

Rate

2021-01-05

2021

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English