Movie reviews of Rick Schuttinga

These are all the movies and series that Rick has reviewed. Read more at: De Filmrecensent.

Number of movie reviews: 841 / 841

Options

Uncut Gems is zo'n unieke film die zelden voorbij komt. De ene wending is nog gekker dan de ander, maar het turbulente leven van Howard blijft geloofwaardig. Review

9.5

List

Rate

2020-02-04

2020

Een mooie, oprechte film over een persoonlijke ontdekkingsreis. Review

8.0

List

Rate

2020-02-01

2020

Goldie is rauw en menselijk. Een fijne, kleine film over dromen versus realiteit en over volwassen worden. Review

7.5

List

Rate

2020-01-16

2020

Richard Jewell laat zien dat een prima verhaal niet automatisch zorgt voor een goede film. Review

5.0

List

Rate

2020-01-12

2020

Dark Waters biedt dus een boeiend verhaal in een iets minder boeiende vertelling. Review

6.0

List

Rate

2020-01-12

2020

Dit is een typische Hollywood film, zo één die alleen in Amerika gemaakt kan zijn. Sensatiebelust, maar zonder diepgang. Review

5.5

List

Rate

2020-01-12

2020

Die rauwe en directe actie voelt authentiek voor een slagveld. Iedere seconde telt en je leven kan in een vingerknip voorbij zijn. Review

9.0

List

Rate

2020-01-10

2020

Daar waar gepast is komedie toegevoegd, waar een serieuze toon nodig is weet regisseur Waititi dat toe te passen. Review

8.0

List

Rate

2020-01-02

2020

De film duurt anderhalf uur, maar voelt langer. De shots zijn boeiend, maar worden uitgerekt en voelen dan saai. Review

5.0

List

Rate

2020-01-02

2020

Echo is prachtige cinema, dus al lijkt het niet te passen in jouw straatje, stel je open en laat je verrassen. Review

8.5

List

Rate

2019-12-11

2019

The Peanut Butter Falcon is geen moment langdradig, soms zelfs iets te vlot in vertelling. En komt die gedroomde worstelmatch ervan? Hoe dan ook is de finale de kers op de taart. Review

8.5

List

Rate

2019-12-06

2019

Beats is een zeer vermakelijk tijdsbeeld. Het gecontroleerde gevoel, je afzetten tegen de gevestigde orde en de anarchistische insteek. De setting en styling is passend, met talloze graffiti leuzen op vervallen muren en met rake one-liners van deejay D-Man. Review

8.0

List

Rate

2019-11-07

2019

Bumperkleef is een onderhoudende thriller en bij vlagen voldoende spannend. Review

6.5

List

Rate

2019-10-21

2019

Bij de aftiteling slaak je een kreet van verwondering: dat film dit met je kan doen. Zelden weet een film je écht diep te raken, wat maar aantoont dat parels als Portrait de la Jeune Fille en Feu zeldzaam zijn. Dit moet gezien en mag gewaardeerd worden. Review

10

List

Rate

2019-10-18

2019

Die gezinsdynamiek, hoe iedereen onder de stress leidt; het zorgt voor een indrukwekkende film. Review

8.0

List

Rate

2019-10-06

2019

The Goldfinch is zeker niet slecht gemaakt, maar je vraagt je continu af wat de bedoeling precies is. Dat nadenken en overal een betekenis achter zoeken is vermoeiend. Dagen later blijft The Goldfinch nog steeds een raadsel. Geen fijne, maar zo'n irritante waarbij je de oplossing al niet eens meer hoeft te weten. Review

4.5

List

Rate

2019-10-06

2019

Veel zaken worden onvoldoende belicht en kunnen beter weggelaten worden. In de trailer gaan de tieners naar de kermis, iets wat niet in de film zit, dus knippen kunnen ze wèl in de montage. Had dat meer gedaan en hou vervolgens de essentie over. Door het matige spel van de tieners en het slechte script was de film alsnog niet goed geweest, maar sowieso beter dan nu. Review

2.5

List

Rate

2019-10-04

2019

De Patrick is een heerlijk absurdistische film van Vlaams-Nederlandse bodem. Met een toffe Pierre Bokma en de altijd sterk spelende Hannah Hoekstra. En die zoektocht van Patrick? De oplossing is even rigoureus als mooi als simpel. Review

8.0

List

Rate

2019-09-27

2019

Het verhaal is versnipperd met een te grote nadruk op de roots van Nina. Haar liefdesleven en familie moeten diepgang bieden, maat leiden af van de essentie. De scènes op de set maken wél indruk. De wil van de actrice om te slagen en de veeleisende regisseur zorgen voor een explosieve cocktail. De stijlvolle setting, kleuren en sfeer zien er aantrekkelijk uit. Review

5.0

List

Rate

2019-09-17

2019

Light of My Life lijkt daarmee op een persoonlijk prestigeproject, maar met deze film als resultaat kun je als kijker alleen maar blij zijn dat Casey de gewaagde gok heeft durven maken. Review

8.5

List

Rate

2019-09-15

2019

Setting, acteerprestaties en de technische kwaliteit is prima in orde. Verhaaltechnisch laat The Lodge echt te wensen over. Review

5.5

List

Rate

2019-08-22

2019

Ken je de man van naam, beroep en heb je ooit een aria van hem gehoord, maar ken je de persoon zelf verder nauwelijks? Dan sluit je Luciano Pavarotti in je hart na het zien van deze anderhalf uur durende documentaire. Review

7.5

List

Rate

2019-08-22

2019

De clou van Wilkolak is krachtig en eenvoudig tegelijk. En ondanks een paar gevaarlijk bloederige aanvallen van de vrijgelaten herdershonden, zit de spanning met name bij de psychologisch getraumatiseerde kinderen. Review

6.5

List

Rate

2019-08-02

2019

Het script is zeker niet foutloos - sommige zaken zijn te kort door de bocht - maar Benchetrit doet er verder bijzonder weinig mee. Review

5.5

List

Rate

2019-08-02

2019

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English