Movie reviews of Rick Schuttinga

These are all the movies and series that Rick has reviewed. Read more at: De Filmrecensent.

Number of movie reviews: 1028 / 1028

Options

Alle onderdelen los zijn prima uitgevoerd, maar bij elkaar wordt het zoveel. En door veel en meer, vraagt alles weinig en minder aandacht. The Man Who Sold His Skin is niet slecht, maar had met goede focus veel meer impact kunnen maken. Review

6.5

List

Rate

2021-10-22

2021

Een wereld waar je je nauwelijks een voorstelling van kunt maken. Iedereen die hier klaagt moet verplicht deze documentaire kijken, want dan zul je ze niet meer horen. Review

8.0

List

Rate

2021-10-21

2021

Drijfzand is een irritant goede film. Hij weet je te raken, gaat onder je huid zitten, werkt op je zenuwen en is frustrerend en benauwend. Review

8.0

List

Rate

2021-10-17

2021

Inferno kan de tand des tijds maar moeilijk doorstaan. Ruim 40 jaar na release maakt de film, afgezien van decors en verlichting, nog maar weinig indruk. Waarom de film überhaupt gekenmerkt werd als Video Nasty - een Britse lijst uit de jaren '80 met verboden films omdat ze obsceen of extreem gewelddadig waren - is nu moeilijk te bepalen. Review

6.0

List

Rate

2021-10-10

2021

In The Great Dictator maken zijn woorden indruk, ook bij de kijker. Vandaag de dag is zijn boodschap nog steeds van toepassing zoals ze ook de komende 80 jaar nog zullen blijven. Review

9.0

List

Rate

2021-10-06

2021

Dit is een documentaire voor een selecte groep geïnteresseerden, voor als het land, de periode of het communisme je interesse heeft. Review

5.5

List

Rate

2021-10-05

2021

De film intrigeert, maar wat is de essentie? Het draait om niets meer dan de verlangende connectie tussen mensen. Review

7.5

List

Rate

2021-09-28

2021

In alles is Petite Maman stilistisch. Een simpel huisje met dubbelrol, doodgewone bossen, een handjevol personages, een zachte na-zomerdag en een korte speelduur. Voeg daaraan toe charisma, talent en kunde en je hebt magie gecreëerd. Review

9.5

List

Rate

2021-09-17

2021

Het mysterie is het ontrafelen waard, blijft boeien én verbazen. De ontknoping kun je makkelijk als ongeloofwaardig bestempelen. Dit kan een reden zijn om de film af te kraken, maar dan ga je voorbij aan het overgrote deel ervoor. Review

7.0

List

Rate

2021-09-10

2021

Mijn Beste Vriendin Anne Frank is op ieder vlak te romantisch, te zoetsappig, te afgevlakt. Review

5.5

List

Rate

2021-09-10

2021

Er is eigenlijk maar één groot minpunt te noemen, en dat zijn de nagespeelde scènes. Daarmee worden de verhalen van fans voorzien van beeld, vooral gebruikt voor en na het concert. Het mist logischerwijs authenticiteit. Tijdens het concert is de oplossing even simpel als doeltreffend: de audio van de herinnering over het beeld van het concert gemonteerd. Review

7.5

List

Rate

2021-09-07

2021

Surge is een soloshow, een tour-de-force van Ben Whishaw. Hij verliest compleet de controle en weet deze tegelijkertijd toch nog verrassend lang te behouden. Review

7.5

List

Rate

2021-08-30

2021

Wil je echter iets anders dan is Titane een aanrader. Voor als je een kwalitatief goede film wilt zien die vreemd, bijzonder en uniek tegelijk is. Review

8.0

List

Rate

2021-08-18

2021

Free Guy is af en toe flauw, maar als dat je humor is ga je je kostelijk vermaken! Review

8.0

List

Rate

2021-08-14

2021

Ruim een kwart eeuw later kun je concluderen dat La Haine een klassieker is. Geen dag verouderd. Review

9.0

List

Rate

2021-08-13

2021

Interessant idee, prima productie, goed acteerwerk, kijkt lekker weg, maar onvoldoende inhoud en enigszins teleurstellende climax. Review

6.5

List

Rate

2021-08-10

2021

Old

De cinematografie is onaantrekkelijk, steeds dicht op het gezicht. Zie je dan een totaalshot dan wordt het niet veel beter. De aanrakingen voelen onnatuurlijk en zijn ongemakkelijk. Alles voelt nep. Je hebt met niemand sympathie. De flow is zoek, zegt maar gerust niet aanwezig. Review

0.5

List

Rate

2021-07-24

2021

Jazz on a Summer's Day is een mooie documentatie van lang vervlogen tijden. Review

6.5

List

Rate

2021-07-17

2021

A Man and a Camera klinkt als videokunst, een kunstinstallatie. Het is geen van beide, eerder een sociaal experiment gegoten in video. En hoewel interessant, is dit geen bioscoopfilm. Review

6.0

List

Rate

2021-07-10

2021

Quo Vadis, Aida? pakt je vanaf het begin op, trekt je mee en laat je de oplopende spanning en machteloosheid voelen. Review

7.5

List

Rate

2021-07-09

2021

De vibe en de songs zijn vrolijk. Je wilt graag dat de film werkt, maar je moet er teveel moeite voor doen. Zo opsommend klinkt In the Heights erg negatief en dat is onterecht. Soms overstemmen de negatieve punten de positieve, maar is het geheel niet als slecht te bestempelen. Review

6.0

List

Rate

2021-07-09

2021

Nog vreemder is dat Mandibules, ondanks dat het niets te bieden heeft, ook nergens irritant or slordig wordt. De film kabbelt voort, kijkt prima weg, maar achteraf kom je tot de conclusie dat het nergens bijzonder is - positief of negatief. Review

5.0

List

Rate

2021-06-25

2021

The Mauritanian gaat stijlvol om met de martelingen. Waar in het boek nog best wat confronterende omschrijvingen staan van de dagenlange folteringen, zie je het nu wel, maar wordt het niet breed uitgemeten. Review

7.5

List

Rate

2021-06-25

2021

A Quiet Place Part II is voorspelbaar. Allemaal domme keuzes van domme en onsympathieke personages. Er zit geen flow in de film, behalve dan een tergend langzame. Review

4.5

List

Rate

2021-06-18

2021

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English