Movie reviews of Rick Schuttinga

These are all the movies and series that Rick has reviewed. Read more at: De Filmrecensent.

Number of movie reviews: 1028 / 1028

Options

Der Goldene Handschuh is voor de genreliefhebber, niet voor de casuele kijker. Verwacht geen persoonlijke verklaringen, maar aanschouw de bijna misselijkmakende viezigheid. Review

8.0

List

Rate

2019-06-22

2019

De laatste scène maakt de weg vrij voor film drie in deze serie. We zullen vast weer jaren moeten wachten, reikhalzend zal niemand er naar uitkijken. Review

1.0

List

Rate

2019-06-14

2019

The Biggest Little Farm doet iets met je, hij raakt je. Positiviteit voert de boventoon, maar zonder dalen geen hoogtepunten. Review

9.0

List

Rate

2019-06-07

2019

Mug

Misschien zit Mug gewoon overvol belangrijke elementen en is het tegelijkertijd zo leeg dat het saai is. De scènes zijn vaak geschoten met een halve focus, iets wat het verhaal juist goed zou doen: specifiekere focus en dat beter uitlichten. Review

5.0

List

Rate

2019-06-05

2019

Ma

Ma is een middelmatige film die nergens vernieuwend is of weet te overtuigen in bewezen concepten. Het bestaansrecht is wankel. Je irriteert je niet tijdens Ma, maar goed tijdverdrijf is het evenmin waardoor je deze film niemand kunt aanraden. Review

5.5

List

Rate

2019-05-31

2019

Het gevoel van Buñuel in the Labyrinth of the Turtles is knus. Review

6.5

List

Rate

2019-04-07

2019

Dumbo is een teleurstelling als je een live action remake van het origineel verwacht, maar óók als je een kwaliteitsfilms met inhoud hoopt te zien. Kijk Dumbo uit 1941 gewoon weer eens, de klassieker die het wél waard is om je tijd aan te besteden. Review

4.5

List

Rate

2019-03-30

2019

Dat verbeelding en werkelijkheid door elkaar heen lopen maakt het verhaal niet duidelijker, vooral omdat het verschil tussenbeide onzichtbaar blijft. Dus als je na de slotscène nog steeds geen idee hebt waar de film over gaat is dat helemaal niet erg, want dan heb je alsnog een cinematografisch hoogtepunt gezien. Review

6.5

List

Rate

2019-03-14

2019

Elsie Fisher zet een mooi naïef en onhandig personage neer, iemand die we zelf ooit ook zijn geweest, en waarvan we nu weten dat het allemaal wel goedkomt. Review

8.0

List

Rate

2019-02-22

2019

Ondanks - of juist dóór - de zware en sombere toon een prachtfilm. Eén die je kijk op de wereld verruimd. Review

8.5

List

Rate

2019-02-08

2019

Een film zonder duidelijke clou, maar dat pretendeert The Beast in the Jungle ook niet te hebben. Gewoon een dromerig poëtische film over het alleroudste thema liefde en romantiek. Review

7.0

List

Rate

2019-01-27

2019

Een prima Nederlandse film, maar je blijft achter met veel open eindes, onbeantwoorde vragen en te makkelijke keuzes. Review

6.5

List

Rate

2019-01-27

2019

Vond je The Big Short een boeiende film, dan is Vice weer een aanrader; van dezelfde regisseur Adam McKay. De structuur is hetzelfde: het bizarre verhaal achter een wereldwijd bekend gegeven, verhelderend vertelt in een vlotte film. Review

8.0

List

Rate

2019-01-20

2019

Verrassend in verhaal is Green Book niet. Alle ups en downs zitten erin, maar daar gaat het niet om, wel om de humor en het hoge feel good gehalte. Review

8.5

List

Rate

2019-01-20

2019

Leto is een rockmusical met lekkere songs en een goede bijpassende soundtrack. Dompel je onder in een onvervalste vakantie vibe. Review

8.0

List

Rate

2018-12-31

2018

Het resultaat is iets wat schuilt tussen onderzoeksjournalistiek en complottheorieën. Review

7.0

List

Rate

2018-12-31

2018

Enorm spannend. Review

8.5

List

Rate

2018-12-28

2018

Met een ontknoping die voor de hand liggend lijkt, maar door de juiste zaadjes te planten gaandeweg, klopt het perfect. Het mooie einde maakt het helemaal af. Review

8.5

List

Rate

2018-12-28

2018

Het decor, de minimalistische (klassieke) muziek, kostuums, make-up en pruiken; alles is een lust voor het oog. Samen met de koninklijke waanzin aan het hof maakt het The Favourite nu al een favoriet van dit nieuwe jaar. Review

9.0

List

Rate

2018-12-28

2018

Verhaalvertelling is perfect in balans. En de verdeling van de personages is precies goed. Review

9.5

List

Rate

2018-12-14

2018

Het is de kwaliteit die te wensen overlaat: onwijs slecht script, vreemde verhaalkeuzes, te rap afgemaakte scènes, slordige montage en een afgeraffeld totaalbeeld. Review

3.0

List

Rate

2018-12-14

2018

Het verhaal is bijna ondersteunend aan de visuele pracht. Scheurend over verlaten vlaktes, vliegend door de lucht en schuilend onder de grond. Zeer divers en een genot om naar te kijken. Review

7.0

List

Rate

2018-12-07

2018

De film bevat mooie beelden, met aandacht voor detail gemaakt. Review

7.5

List

Rate

2018-11-07

2018

Op zekere hoogte stelt de film discriminatie aan de kaak, maar dan op een luchtige manier, zonder opdringerig te zijn. Humor is immers het krachtigste wapen. Review

8.5

List

Rate

2018-11-03

2018

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English