Movie reviews of Rick Schuttinga

These are all the movies and series that Rick has reviewed. Read more at: De Filmrecensent.

Number of movie reviews: 1028 / 1028

Options

Afijn, de reis is belangrijker dan de bestemming is zonder meer van toepassing op Der Bunker. Review

6.0

List

Rate

2022-12-29

2022

De documentaire-achtige aanpak zorgt voor actie en snelheid. De kijker zit dicht op de huid van kantoorklerk Wikus van de Merwe; heerlijk gespeeld door Sharlto Copley die met District 9 zijn eerste grote acteerklus te pakken heeft... Review

9.0

List

Rate

2022-12-26

2022

Eden Lake bevat makkelijke jump scares, met plots hard geluid. Van die momenten die je allang ziet aankomen, maar alsnog efficiënt werken. De prima horror, met goede gore is voldoende spannend. Review

7.0

List

Rate

2022-12-23

2022

Dead Snow wil alles behalve serieus zijn, dus als je de film ook zo kijkt zul je prima worden vermaakt. Review

7.0

List

Rate

2022-12-22

2022

Europa toont een prachtige filmstijl mét inhoud. De film is 46 jaar na de oorlog gemaakt maar het voelt alsof deze is geproduceerd nét na de verwoestingen: door de effecten, de sfeer en film noir. Review

8.5

List

Rate

2022-12-16

2022

Zelden zie je iets zo onsamenhangends als Epidemic. Als groot fan van de Deense regisseur is dit echt een teleurstelling, een interessant uitgangspunt waar verder niets mee wordt gedaan. Review

3.5

List

Rate

2022-12-15

2022

Alles mag; ook eigen creaties zijn niet heilig. Kuso is ziek en dement en dat is precies de aantrekkingskracht. Komt binnen in de top 3 van meest bizarre films en is misschien zelfs wel de nummer 1. Review

7.5

List

Rate

2022-12-12

2022

The Boss of It All lijkt op een parodie van The Office, met saai geklede medewerkers, een grauw kantoor en nietszeggende momenten. Alleen is de één wel humoristisch en de ander niet. Review

5.5

List

Rate

2022-12-11

2022

Het afgeraffelde en plotse einde laten we verder maar voor wat het is: een onverfijnd stukje verhaalvertelling op een toch al niet heel fijne filmervaring. Review

5.5

List

Rate

2022-12-08

2022

Wil je een relaxt avondje film kijken dan is Funny Games géén aanrader. Wil je echter dat film je raakt en iets met je doet - al is het negatief - dan blijft de bekendste film van Michael Haneke een onbetwiste tip. Review

9.5

List

Rate

2022-11-30

2022

Haneke rijgt de scènes en momenten met aandacht aan elkaar; de terugkerende elementen hebben een betekenis; de schrijver en regisseur laat vooral zien zonder te vertellen. Review

8.0

List

Rate

2022-11-29

2022

Het is geen meesterwerk, het is een onderzoekende film; een regisseur die oefent en dingen probeert. De film is af en toe verontrustend, maar dat heeft meer te maken met sfeer dan verhaalvoortgang of -wendingen. The Element of Crime kijk je vanwege het oeuvre van Lars von Trier, als entertainment maakt het bijna vier decennia later niet veel indruk meer. Review

6.0

List

Rate

2022-11-28

2022

De documentaire is geen meesterwerk, maar biedt tóch een onderzoekende en intrigerende kijk in het leven van cineasten en hun passie voor het medium. Review

7.0

List

Rate

2022-11-23

2022

Stutz kan iedereen inzichten geven, al is het er maar één. Wat dat betreft is Hill's wens om anderen te helpen geslaagd. Review

8.0

List

Rate

2022-11-20

2022

Bloederige actie is niet te zien, maar dat is juist bewonderenswaardig omdat Asylum als spookverhaal effectief is en prima entertainment biedt. Laat je door de minpunten niet weerhouden om Asylum te gaan kijken, het geheel steekt namelijk goed in elkaar. Review

6.5

List

Rate

2022-11-16

2022

Knife + Heart is een film die je gaandeweg steeds meer gaat waarderen en die je niet snel zal vergeten. Review

7.0

List

Rate

2022-11-15

2022

Dit is fijn vermaak voor kinderen. Met een prima, eenvoudig te volgen vertelling. Soms een beetje spannend, maar nooit eng. The Boxtrolls is vooral een lieve film voor de jeugd. Review

7.5

List

Rate

2022-11-13

2022

Ondersteund door een vrolijk piano- en fluitdeuntje zit de mooie boodschap in de vriendschap, steun vinden bij elkaar, elkaar helpen en van jezelf (leren) houden. Review

8.0

List

Rate

2022-11-13

2022

Met de gewenning van de huidige filmkwaliteit is een stomme film nog niet zo eenvoudig te kijken. Je moet geconcentreerd blijven omdat anders details je ontgaan. Geluidseffecten blijven steken op een sfeer of een (komisch) accent. Ook de juiste flow door een strakkere montage mist. Toch werkt The Cabinet of Dr. Caligari nog steeds goed. Review

8.0

List

Rate

2022-11-13

2022

Een cultfilm is dit zeker, maar absoluut geen pulp. Flesh for Frankenstein is een professionele productie en biedt voor de genreliefhebbers uitstekend vermaak. Review

8.0

List

Rate

2022-11-12

2022

Gonjiam: Haunted Asylum is eenvoudig in verhaal en intelligent in uitvoering. De implementatie van de gadgets is erg tof en absoluut géén gimmick. Review

7.5

List

Rate

2022-11-11

2022

Tijdens het zien begrijp je Natural Born Killers misschien niet direct, maar achteraf valt alles op zijn plaats. Stone wil een overdreven satire neerzetten waarbij niets heilig is. En het werkt. Review

7.0

List

Rate

2022-11-09

2022

Dit is één van de eerste speelfilms van Sam Raimi die The Evil Dead schreef en regisseerde. Vandaag de dag werkt de film nog steeds uitstekend. Review

7.5

List

Rate

2022-11-08

2022

Origineel was het de bedoeling Coraline als live-action film te produceren, de keuze om stop-motion animatie te gebruiken is de juiste. De magische, visueel aantrekkelijke wereld komt prachtig tot leven. Review

8.0

List

Rate

2022-11-06

2022

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English