Movie reviews of Jordy Gomes

These are all the movies and series that Jordy has reviewed. Read more at: De Filmrecensent.

Similarity: unknown

Number of movie reviews: 136 / 136

Options

Poster for Aladdin

Aladdin

9

Binnen de Disney bibliotheek blijft Aladdin als pure komedie nog steeds ongeëvenaard. Een avontuurlijk, magisch, maar bovenal hilarisch animatie-pareltje voor alle leeftijdscategorieën.

16 may

16 may

Poster for John Wick: Chapter 3 – Parabellum

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

8

Voor elke actiefanaat is John Wick 3 een liefdesbrief.

15 may

15 may

Poster for Pokémon Detective Pikachu

Pokémon Detective Pikachu

7

Vermakelijk om een keer te zien, vooral als liefhebber van de franchise, maar het eindproduct is een vrij vergeetachtige film.

10 may

10 may

Poster for Greta

Greta

8

Het is duidelijk dat er tijd, energie en aandacht is besteed om een spannende thriller af te leveren. Op dit front weet Greta absoluut te slagen.

25 april

25 apr

Poster for Avengers: Endgame

Avengers: Endgame

9

De conclusie van Avengers: Endgame is voor elke fan een droom die uitkomt. Hierbij komt spectaculaire actie en sterk geacteerde emotie samen voor een waardige conclusie van het huidige Marvel filmuniversum.

24 april

24 apr

Poster for The Curse of La Llorona

The Curse of La Llorona

5

De spanning valt weg en blijven we achter met een cliché horrorverhaal en personages die uiteraard domme beslissingen maken.

20 april

20 apr

Poster for Hellboy

Hellboy

3

Voor je gevoel komt er geen eind aan de grote hoeveel inhoudsloze actiescènes, die net zo chaotisch zijn als in de Transformers-franchise.

11 april

11 apr

Poster for They Shall Not Grow Old

They Shall Not Grow Old

9

They Shall Not Grow Old is een emotioneel eerbetoon aan de soldaten die deze gebeurtenissen moesten doorstaan en tegelijk een geslaagd experiment dat de filmtoekomst drastisch kan veranderen.

8 april

8 apr

Poster for Pet Sematary

Pet Sematary

7

Filmtechnisch gezien weet Pet Sematary indruk te maken, maar helaas valt deze remake terug op de gebruikelijke horror clichés en een overbelading van goedkope jumpscares.

6 april

6 apr

Poster for Fighting with My Family

Fighting with My Family

8

De film wordt door deze humane benadering een inspirerend verhaal over zelfacceptatie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Uiteindelijk weet Fighting With My Family te ontstijgen als één van de eerste aangename verrassingen uit 2019.

2 april

2 apr

Poster for Dumbo

Dumbo

6

De visuele vormgeving is sterk en de CGI-effecten voor Dumbo zijn indrukwekkend. Ook de overdreven bijrol van Michael Keaton zorgt voor een aantal hilarische momenten. Helaas is dit niet genoeg om het niveau van Dumbo omhoog te brengen en blijven we achter met een magie-loze remake dat emotie vervangt voor een (compleet onnodig) bombastisch eindspektakel.

29 march

29 mar

Poster for Shazam!

Shazam!

8

De effecten zijn zwak en ook de ééndimensionale slechterik laat je hart niet sneller kloppen. Het karakterwerk en de komedie-elementen zijn echter ijzersterk, waardoor Shazam een goed voorproefje is voor een rij van (hopelijk) nog betere vervolgen.

28 march

28 mar

Poster for Us

Us

8

Het bizarre plot en de oneven mix van horror/komedie maakt Us minder effectief dan zijn voorganger. Desondanks levert Jordan Peele wederom een spannende bioscoopervaring af met genoeg diepgang om na afloop over te discussiëren.

22 march

22 mar

Poster for Captain Marvel

Captain Marvel

8

Captain Marvel is een goede introductie voor het personage van Carol Danvers en laat zien dat er duidelijk potentie is voor een prominentere rol in de toekomst van het Marvel filmuniversum.

10 march

10 mar

Poster for Arctic

Arctic

7

Arctic is een film waarin niet veel gebeurd, waardoor dit een langdradige zit kan worden. Desondanks wordt Arctic gedragen door een geweldige acteerprestatie van Mads Mikkelsen.

7 march

7 mar

Poster for Green Book

Green Book

9

Dankzij het geweldige acteerspel van Viggo Mortensen en Mahershala Ali is Green Book een heerlijke feelgood film geworden. Op luchtige en komische wijze wordt dit onderwerp behandelt en de boodschap over het loslaten van vooroordelen toont aan dat iedereen van alle culturen wat van elkaar kan leren.

1 march

1 mar

Poster for Alita: Battle Angel

Alita: Battle Angel

7

Het verhaal is wat rommelig en de computereffecten zijn niet altijd even sterk, maar de opzet voor een eventueel vervolg laat je geïnteresseerd genoeg achter om meer te zien binnen de wereld van Battle Angel Alita.

17 february

17 feb

Poster for Happy Death Day 2U

Happy Death Day 2U

5

Ondanks de toewijding van hoofdrolspeelster Jessica Rothe heeft Happy Death Day 2U totaal geen recht van bestaan. Uiteindelijk is dit vervolg niks meer dan een gigantische teleurstelling.

16 february

16 feb

Poster for The Lego Movie 2: The Second Part

The Lego Movie 2: The Second Part

8

De spinoff films Lego Batman (2017) en Lego Ninjago (2018) wisten ook te vermaken, maar mistte de hart en ziel van het origineel. The Lego Movie 2 haalt dit weer naar boven en bevat een mooie boodschap op het eind.

10 february

10 feb

Poster for Velvet Buzzsaw

Velvet Buzzsaw

7

Een uniek rommeltje dat, net als kunstwerken zelf, op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Een B-horrorfilm met een stom concept of een zwarte komedie met satirisch commentaar?

2 february

2 feb

Poster for FYRE: The Greatest Party That Never Happened

FYRE: The Greatest Party That Never Happened

8

Een fascinerend kijkje achter de schermen bij één van de grootste projecten dat in duigen is gevallen.

1 february

1 feb

Poster for Instant Family

Instant Family

7

Hierdoor wordt dit meer dan alleen een leuke komedie, namelijk een hartverwarmende familiefilm.

31 january

31 jan

Poster for Dragon Ball Super: Broly

Dragon Ball Super: Broly

8

Bevat alle elementen dat de franchise zo geliefd maakt en opent de deur voor een hoopvolle toekomst.

25 january

25 jan

Poster for Glass

Glass

7

De uiteindelijke conclusie van de film is gewaagd en Shyamalan weet weer met de verwachtingen van de kijker te spelen. Glass is een prima eind voor de trilogie, maar weet minder indruk te maken dan zijn voorgangers.

25 january

25 jan

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English

Add to...

Go to your lists

Own review...

Review updated

Submit