Movie reviews of Jordy Gomes

These are all the movies and series that Jordy has reviewed. Read more at: De Filmrecensent.

Number of movie reviews: 481 / 481

Options

Dankzij Soul kijk je met andere ogen naar de wereld om je heen en kun je inzien hoe heerlijk het alledaagse leven kan zijn. Review

8.0

List

Rate

2020-12-26

2020

Ma Rainey's Black Bottom is filmvakmanschap - een feest voor liefhebbers van fantastisch acteerwerk, interessante dialogen, boeiende personages en spanning die je creëert door vast te zitten op één locatie. De blues is door deze film weer springlevend. Review

8.0

List

Rate

2020-12-19

2020

Sound of Metal is een sterk geacteerde drama met een mooie boodschap op het eind. Review

8.0

List

Rate

2020-12-11

2020

Het enige wat elke Disney remake steeds voor elkaar krijgt is mij laten inzien hoeveel ik de originele animatieklassiekers waardeer en hoeveel beter deze in elkaar steken. Vrijwel elke verandering die hier wordt gemaakt pakt slechter uit dan voorheen. Review

5.0

List

Rate

2020-12-06

2020

Ik kan Mank als film respecteren voor zijn geweldige technische aspecten en al het uitmuntende talent voor en achter de camera. Ondanks dat het onderwerp mij niet genoeg ligt voor een definitieve aanrader, kan ik inzien dat het vast een genot moet zijn voor fans van Citizen Kane of aanhangers van het klassieke Hollywood. Review

7.0

List

Rate

2020-12-04

2020

The Call (2020) is voornamelijk een thriller, maar met elementen van sciencefiction, horror en drama toegevoegd voor een unieke kijkervaring die mij naar afloop zeker is bijgebleven. Review

7.0

List

Rate

2020-11-28

2020

Dankzij de tijdloze muziekstukken en visueel-prachtige animaties weet Fantasia zelfs na tachtig jaar nog de fantasie te stimuleren van menig mens. Review

8.0

List

Rate

2020-11-13

2020

Naar mijn mening is deze derde Spongebob-film wel de minste van allemaal. Voor de huidige generatie aan kinderen is met Sponge on the Run vast wat lol te beleven, en is dat niet waar het uiteindelijk allemaal om draait. Review

5.0

List

Rate

2020-11-05

2020

Over the Moon meteen vergelijken met de tijdloze Disney-klassiekers van vroeger is misschien wat oneerlijk, maar qua thematiek en het entertainmentgehalte liggen ze wel deels in hetzelfde straatje. Hierdoor wordt dit muzikale avontuur een leuke zit om te kijken met de gehele familie. Review

7.0

List

Rate

2020-10-25

2020

Één van de betere films van het jaar en hopelijk kan The Trial of the Chicago 7 rekenen op veel animo komend prijzenseizoen. Review

8.0

List

Rate

2020-10-16

2020

Ondanks dat The Haunting of Bly Manor niet dezelfde hoogtes behaalt als Hill House is dit wederom een creatieve combinatie van verschillende genres. Samen creëren deze een vorm van horror die volledig uniek is in zijn uitvoering. Review

8.0

List

Rate

2020-10-15

2020

Nolan's film zit briljant in elkaar en zijn grootste kracht schuilt in het weten/niet zeker weten van een aantal gebeurtenissen. Review

9.0

List

Rate

2020-09-30

2020

Over het algemeen is Insomnia misschien het meest 'standaard' uit Nolan's filmografie, maar laat dit je niet weerhouden om de film een eerlijke kans te geven. Review

8.0

List

Rate

2020-09-29

2020

Door deze manier van verhaalvertelling voelen wij ons net zo verward als het personages van Guy Pearce en blijft het mysterie tot de laatste onthulling meeslepend. Review

9.0

List

Rate

2020-09-28

2020

Enola Holmes (2020) voelt niet zo speciaal aan als andere film/serieadaptaties, maar biedt wel een unieke invalshoek in het huishouden van de Holmes familie, met de focus op zowel de kinderen als hun eigenaardige moeder. Review

7.0

List

Rate

2020-09-25

2020

Eenvoudig vermaak met een mooie boodschap over rekening houden met de gevoelens van dieren en hoe belangrijk hun vrijheid kan zijn. Review

7.0

List

Rate

2020-09-23

2020

De grimmige sfeer druipt van de film af, maar dit is juist zijn grootste kracht. De harde realiteit is somber, duister en soms moeilijk om naar te kijken. Review

7.0

List

Rate

2020-09-18

2020

Voor mij is dit een goede herinnering dat een krachtige of memorabele ontknoping absoluut een film kan maken of breken. Zelfs al is de opbouw nog zo sterk, wanneer het eind niet aan de verwachtingen voldoet gaat de gehele film drastisch in kwaliteit omlaag. Review

5.0

List

Rate

2020-09-11

2020

Bizarre gebeurtenissen zoals deze verschijnen uit het niets, maar om eerlijk te zijn zorgt deze chaos door de film heen juist dat dit een vermakelijke zit wordt. Review

5.0

List

Rate

2020-09-10

2020

Deels ondermaatste tienerhorror en deels halfgebakken superhelden-film. Als Marvel zich honderdprocent had ingezet op beide aspecten had je waarschijnlijk een krankzinnige film gecreëerd zoals we die nog niet eerder hadden gezien binnen het genre, wat een gemiste kans... Review

5.0

List

Rate

2020-09-04

2020

Voor mij persoonlijk valt Tenet niet onder Nolan's beste werk. Echter blijft de film me wel fascineren met zijn complexiteit. Nog steeds doordenkend en puzzelend proberen te ontcijferen hoe alles precies in zijn werking gaat. Review

8.0

List

Rate

2020-08-30

2020

Interstellar prikkelt alle zintuigen met weergaloze beelden van de ruimte en een bombastische soundtrack van Hans Zimmer. Wederom is Nolan's film een technisch meesterwerk. Review

8.0

List

Rate

2020-08-28

2020

De effecten zijn, voor een film op een streamingdienst, bovengemiddeld. Desondanks mist de gehele film een vleugje creativiteit en wordt de potentie van dit concept totaal niet ingelost. Alle minpunten zijn terug te traceren naar het ondermaatste script. Review

5.5

List

Rate

2020-08-14

2020

Het is te zien dat Dave Franco graag in het horrorgenre wilt spelen, maar ook hij gebruikt de clichés waar we zo graag vanaf willen stappen. Als we puur zijn regie bekijken is hier niks mis mee, een redelijk debuut, maar het verhaal valt langzaam in duigen. Review

4.0

List

Rate

2020-08-03

2020

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English