Movie reviews of Bart Verhoeven

These are all the movies and series that Bart has reviewed. Read more at: De Protagonisten.

Number of movie reviews: 973 / 973

Options

Dalva is een fraaie coming of age met veel potentie, maar met een onuitgewerkt scenario. Review

6.0

List

Rate

1 may

1 may

Een fraaie en rauwe verfilming van een verhaal dat op waarheid is gebaseerd. En overtuigend geacteerd, met name door Kevin Glory. Review

7.0

List

Rate

30 april

30 apr

Une Belle Course heeft in de verre verte wel iets weg van Intouchables. Hij had alleen wel wat langer mogen duren, om met name taxichauffeur Charles beter te leren kennen. Toch is deze feelgood – met geforceerde en film vullende flashbacks – een film waarbij je lacht en ook nog eens een traantje wegpinkt. Review

6.0

List

Rate

24 april

24 apr

Whale Nation zit vol met leuke weetjes, maar op het einde van de rit niet boeiend genoeg. Review

6.0

List

Rate

18 april

18 apr

Alma Viva viel tegen. Het plot was veelbelovend, maar de uitvoering niet. Een herkenbaar verhaal over opgroeien, maar door het magisch realisme geforceerd en niet geloofwaardig. Jammer, want optisch gezien is de film wel fraai. Review

5.0

List

Rate

17 april

17 apr

Het acteerwerk kan er mee door. Het snufje humor was overigens wel lekker, met name bij de start. Review

5.0

List

Rate

16 april

16 apr

Estación Catorce vliegt voorbij, net als de trein die maar voorbij blijft razen. De jeudgdige onschuldigheid is frivool, maar als kijker weet je al bijna dat de toekomst er voor die kinderen niet rooskleurig uitziet. Review

7.0

List

Rate

2023-04-11

2023

Een humorvolle en schaamteloze film, maar op het einde van de rit ook serieus te nemen. Mensen zien je wel, ook als je niet schreeuwt! Review

7.0

List

Rate

2023-04-03

2023

Wat een indringende en toch ook ingetogen film zeg. Zo herkenbaar. Zo invoelbaar en zo treffend ook. Tranen met tuiten. Review

9.0

List

Rate

2023-04-02

2023

Last Dance is zoveel meer dan een feelgood. Het is een ode aan rouwverwerking. Daar doen we allemaal aan, maar we uiten het soms anders. Een liefdevolle film die weet te raken. Dikke aanrader, dit fraaie staaltje. Review

9.0

List

Rate

2023-03-27

2023

L’Immensità is een echte Italiaanse dramafilm, vol met temperament. Het acteerwerk van Cruz en de nog jonge, talentvolle Giuliani is voortreffelijk, net als de composities. Sommige elementen hadden echter wat meer uitwerking verdiend, daar waar je nu met vragen achter blijft. Review

7.0

List

Rate

2023-03-20

2023

In To Leslie zien we een prima acteerprestratie in een verder onbevredigende crowdpleaser. Een te clichématig verhaal, ook al is dat verhaal gebaseerd op de waarheid. Review

4.0

List

Rate

2023-03-07

2023

Oema foe Sranan is een korte, tijdloze documentaire over de Surinaamse onafhankelijkheid. Vier vrouwen die zich laten zien en horen, ook al was men daar niet van gediend. Hoogtepunt is de prachtige muziek, die vertelt wat het volk destijds dacht en voelde. Review

8.0

List

Rate

2023-03-06

2023

The Inspection is een alleraardigste coming of age, waarbij je jezelf in het hoofdpersonage kunt inleven. Oorlog voer je namelijk niet alleen aan het front. Een bikkelharde film, die tegelijkertijd ook zacht is. Review

8.0

List

Rate

2023-02-21

2023

In Copenhagen Does Not Exist komen beeld, geluid, het acteerwerk, mysterie, spanning en drama tot in perfectie samen. Dat allemaal dankzij het briljante scenario van Eskil Vogt, wiens talent buiten kijf staat. Je hersenen maken overuren. Review

9.0

List

Rate

2023-02-04

2023

Een film die alle energie uit je zuigt, grotendeels door bloedirritante en ongeloofwaardige personages. Om maar te zwijgen over het niet serieus te nemen pretentieuze plot. Review

4.0

List

Rate

2023-02-03

2023

Heftig is de juiste benaming. Met dank ook aan het meer dan prima acteerwerk van met name de twee jonge meisjes. Review

7.0

List

Rate

2023-02-02

2023

Safe Place laat zien wat machteloosheid met meerdere mensen kan doen. Opbouwend een zeer sterke film die de kijker meermaals naar adem doet happen. Aangrijpend, van begin tot het eind. Review

9.0

List

Rate

2023-02-02

2023

Manuwarna laat met zijn debuutfilm Whispering Mountains zien een veelbelovende regisseur te zijn. De uitwerking van het verhaal had beter gekund, maar een beetje vreemd en lekker is de film wel. De zwarte humor en cameravoering is sowieso top! Review

7.0

List

Rate

2023-01-31

2023

We Had the Day Bonsoir is een intrigerend, voelbaar kunstwerk. Ook wat onsamenhangend, maar dat past wel bij Haas, denk ik, want als leek weet ik nog steeds niet zoveel van de man. Laat je vooral meevoeren bij de prachtige beelden en fraaie muziek. Review

7.0

List

Rate

2023-01-31

2023

No Dogs or Italians Allowed is een humorvol liefdesdrama. Dit alles verpakt in een fraaie stopmotion, die ook elementen van een documentaire bevat. Het vakmanschap druipt er vanaf en de kijker krijgt ook een gratis geschiedenisles. Review

7.0

List

Rate

2023-01-30

2023

Argwaan en angst zijn zichtbaar, maar zodra Felice ‘zijn’ rauwe Napels weer omarmd heeft, leeft hij op, gaat met de borst vooruit lopen en ademt vertrouwen (puike vertolking door Pierfransesco Favino). De sfeer van de film is sowieso prettig. Review

7.0

List

Rate

2023-01-30

2023

Numb is een documentaire-achtige dramafilm die op het juiste moment in de bioscoop verschijnt en de tongen zeker zal doen laten spreken. Sterk acteerwerk ook van al die kleine kinderen, temeer omdat je het idee hebt dat je naar een documentaire kijkt. Dat laatste zorgde in het eerste half uur overigens wel voor verwarring. Review

7.0

List

Rate

2023-01-29

2023

Blind Willow, Sleeping Woman is een toegankelijke animatiefilm. Het verhaal weet niet te boeien door het gebrek aan tempo. En dat terwijl er een reusachtig, pratende kikker ten tonele verschijnt. De humor is zeer zeker wel te waarderen. Review

5.0

List

Rate

2023-01-28

2023

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English