Dit zijn alle films en series die Paul heeft gerecenseerd.
Aantal filmrecensies: 1548 / 1548
Opties
Nu is het verhaal zeker niet slecht te noemen, maar toch ondergeschikt aan de actiemomenten. Vera Farmiga, Millie Bobby Brown en Kyle Chandler spelen hen rollen dan ook prima hoewel hen optredens niet memorabel te noemen zijn.
Het acteerwerk is niet het enige positieve aan de remake van Aladdin, want zoals geschreven kun je het Guy Ritchie wel toevertrouwen om een stijlvolle film op het scherm te toveren.
Het zijn vervelende beelden om te zien. Maar het is wel goed verpakt in een onderhoudende film die pas in de slotfase uit de doeken doet hoe de vork nu echt in de steel zit.
Joker is dan ook indrukwekkend. Een film die aanvoelt als een waargebeurd drama en na afloop nog even door het hoofd blijft spoken. Door Phoenix’ optreden smaakt Joker zeker naar meer en we willen meer van hem zien.
Chernobyl is een indrukwekkende miniserie die bijna als documentaire gecategoriseerd kan worden, maar in de regel een onderhoudend drama met een goed verhaal is. Te danken aan het meer dan uitstekende acteerwerk, maar ook aan de wijze waarop het verhaal in beeld wordt gebracht.
Dat is grotendeels te danken aan het hoge tempo van de film waarin bombastische actiescènes en verbluffende special effects voor het vermaak zorgen. Dat het acteerwerk niet altijd bijzonder te noemen is en het verhaal maar weinig om het lijf heeft neem ik dan maar voor lief.
Vox Lux is een film zonder doel en dat bedoel ik minder negatief dan hoe ik het nu schrijf. Het is een portret van een fictieve popster die niet alleen te maken krijgt met de lusten, maar ook met de lasten die bij het leven van een muzikant hoort. Corbet levert een stijlvolle film af.
Hij heeft tot op heden slechts in twee biopics gespeeld, maar na zijn zeer geslaagde vertolking van Eddie Edwards in het sportdrama Eddie The Eagle mag Taron Egerton in de huid kruipen van ’s werelds meest kleurrijke artiest Elton John. En hij doet dat fenomenaal!
Door de mooie doch inmiddels gedateerde special effects, het spektakel en de spanning biedt Star Trek: First Contact zoveel entertainment dat er haast geen tijd is om nog even terug te denken aan wat geweest is.
Pusher is dan ook een overbodige remake en ik vraag mezelf toch af wat het doel is geweest.
Door het duistere en sombere karakter van de film durfde de studios hen vingers er niet aan te branden, maar Carpenter kreeg het groene licht na het succes van Halloween. Tot groot genoegen van de liefhebbers die getrakteerd worden op een zeer onderhoudend filmpje. Eveneens te danken aan hoe Kurt Russell de rol van Snake speelt.
Victor Polster speelt vol overtuiging de rol van Lara en als kijker leef je met haar mee.
Soderbergh weet hoe hij een onderhoudende film tot stand moet brengen en brengt het op waarheid gebaseerde verhaal uitstekend tot leven.
Natuurlijk is de film gedateerd en wellicht in vergelijking met de films van tegenwoordig aan de trage kant, maar dat mag naar mijn mening de pret zeker niet drukken.
Ondanks dat Little Britain een tikkeltje ordinair is gaat het allemaal met een dikke vette knipoog en de serie is dan ook nog steeds immens populair.
Nu is het verhaal niet bijster bijzonder te noemen, maar het is onderhoudend genoeg om de interesse van de kijker vast te houden.
The Purge: American Nightmare is dan ook een onderhoudende serie die in kwaliteit zeker niet onderdoet voor de eerder verschenen films.
Terwijl belangrijke perioden in het verhaal worden overgeslagen creëert hij een ietwat warrige film die noch spannend noch eng is en al helemaal niet een eerbetoon is aan de vermoordde actrice.
Het vermaak komt dan ook voort uit de momenten dat Pennywise of één van de afzichtelijke vormen die het monster aanneemt ten tonele verschijnen. Deze momenten gaan vaak gepaard met een aantal goede ‘jump scares’, overtuigende visuele effecten en bloederige beelden.
De compensatie voor het gemis van deze personages en momenten worden ruimschoots gecompenseerd door kleurrijke personages zoals Holt Farrier en Max Medici.
Baantjer het Begin is dan ook een onderhoudende Nederlandse buddy cop film met ruimte voor actie, spanning en humor. Regisseur Arne Toonen heeft het dan ook uitstekend gedaan om niet alleen het Amsterdam in het begin van de jaren ’80 op het scherm te toveren, maar ook om het duo de ruimte te geven om Baantjer en de bijhorende personages nieuw leven in te blazen.
Met zorgvuldig gekozen settings, prachtige decors en een sterke cast weet hij een fascinerend product uit de mouw te schudden. Dat ook nog eens een boodschap bevat.
Avengers: Endgame is dan ook een weergaloos spektakel en evenals in de voorgaande films zijn zowel de verbluffende visuele effecten als de overtuigende CGI animaties adembenemend te noemen. Door het ingrijpende verloop van het verhaal zou de film duister en haast melancholisch kunnen zijn, maar de broers Russo wisselen spectaculaire actiemomenten af met komische fragmenten.
Wat is Veboli?
Veboli geeft persoonlijk filmadvies, zodat je makkelijk de juiste film kiest die bij je past. Lees meer
Blijf op de hoogte
Lees de Veboli blog
Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht
Nederlands