Movie reviews of Rick Schuttinga

These are all the movies and series that Rick has reviewed. Read more at: De Filmrecensent.

Similarity: unknown

Number of movie reviews: 589 / 589

Options

Poster for Beats

Beats

8

Beats is een zeer vermakelijk tijdsbeeld. Het gecontroleerde gevoel, je afzetten tegen de gevestigde orde en de anarchistische insteek. De setting en styling is passend, met talloze graffiti leuzen op vervallen muren en met rake one-liners van deejay D-Man.

7 november

7 nov

Poster for Bumperkleef

Bumperkleef

6.5

Bumperkleef is een onderhoudende thriller en bij vlagen voldoende spannend.

21 october

21 oct

Poster for Portrait of a Lady on Fire

Portrait of a Lady on Fire

10

Bij de aftiteling slaak je een kreet van verwondering: dat film dit met je kan doen. Zelden weet een film je écht diep te raken, wat maar aantoont dat parels als Portrait de la Jeune Fille en Feu zeldzaam zijn. Dit moet gezien en mag gewaardeerd worden.

18 october

18 oct

Poster for Sorry We Missed You

Sorry We Missed You

8

Die gezinsdynamiek, hoe iedereen onder de stress leidt; het zorgt voor een indrukwekkende film.

6 october

6 oct

Poster for The Goldfinch

The Goldfinch

4.5

The Goldfinch is zeker niet slecht gemaakt, maar je vraagt je continu af wat de bedoeling precies is. Dat nadenken en overal een betekenis achter zoeken is vermoeiend. Dagen later blijft The Goldfinch nog steeds een raadsel. Geen fijne, maar zo'n irritante waarbij je de oplossing al niet eens meer hoeft te weten.

6 october

6 oct

Poster for Piranhas

Piranhas

2.5

Veel zaken worden onvoldoende belicht en kunnen beter weggelaten worden. In de trailer gaan de tieners naar de kermis, iets wat niet in de film zit, dus knippen kunnen ze wèl in de montage. Had dat meer gedaan en hou vervolgens de essentie over. Door het matige spel van de tieners en het slechte script was de film alsnog niet goed geweest, maar sowieso beter dan nu.

4 october

4 oct

Poster for Patrick

Patrick

8

De Patrick is een heerlijk absurdistische film van Vlaams-Nederlandse bodem. Met een toffe Pierre Bokma en de altijd sterk spelende Hannah Hoekstra. En die zoektocht van Patrick? De oplossing is even rigoureus als mooi als simpel.

27 september

27 sep

Nina Wu

5

Het verhaal is versnipperd met een te grote nadruk op de roots van Nina. Haar liefdesleven en familie moeten diepgang bieden, maat leiden af van de essentie. De scènes op de set maken wél indruk. De wil van de actrice om te slagen en de veeleisende regisseur zorgen voor een explosieve cocktail. De stijlvolle setting, kleuren en sfeer zien er aantrekkelijk uit.

17 september

17 sep

Poster for Light of My Life

Light of My Life

8.5

Light of My Life lijkt daarmee op een persoonlijk prestigeproject, maar met deze film als resultaat kun je als kijker alleen maar blij zijn dat Casey de gewaagde gok heeft durven maken.

15 september

15 sep

Poster for Pavarotti

Pavarotti

7.5

Ken je de man van naam, beroep en heb je ooit een aria van hem gehoord, maar ken je de persoon zelf verder nauwelijks? Dan sluit je Luciano Pavarotti in je hart na het zien van deze anderhalf uur durende documentaire.

22 august

22 aug

Poster for Werewolf

Werewolf

6.5

De clou van Wilkolak is krachtig en eenvoudig tegelijk. En ondanks een paar gevaarlijk bloederige aanvallen van de vrijgelaten herdershonden, zit de spanning met name bij de psychologisch getraumatiseerde kinderen.

2 august

2 aug

Poster for In Your Hands

In Your Hands

5.5

Het script is zeker niet foutloos - sommige zaken zijn te kort door de bocht - maar Benchetrit doet er verder bijzonder weinig mee.

2 august

2 aug

Poster for In Fabric

In Fabric

7

Er is nauwelijks een genre toe te kennen aan deze film. De meest voor de hand liggende is een spookverhaal, maar In Fabric is veel meer dan dat. Een ode aan de genrefilm van de voorbije jaren. Zo één die lang niet iedereen kan waarderen. Maar hoewel een vreemde film is dit tegelijkertijd een zeer intrigerende.

22 july

22 jul

Poster for Veearts Maaike

Veearts Maaike

6.5

Zonder een onderwijzende boodschap of maatschappijkritische vraag te willen stellen laat de documentaire Veearts Maaike het hedendaagse boerenleven zien.

22 july

22 jul

Poster for The Dead Don't Die

The Dead Don't Die

5

Regisseur Jim Jarmusch legt in zijn nieuwste film duidelijk de focus op humor, maar ook dat is nauwelijks aanwezig. Niets persoonlijker dan komedie, maar luisterend naar de volle bioscoopzaal kan maar een handjevol mensen de grappen waarderen.

12 july

12 jul

Poster for Ruben Brandt, Collector

Ruben Brandt, Collector

9

Je hoeft geen kunstkenner te zijn om werken en stijlen te herkennen. De schilderijen die voorbijkomen zijn uit alle stromingen en van alle tijden, dus voor ieder wat wils. Los daarvan is de stijl van de film zelf een lust voor het oog. Een verhaal over kunst wat zelf een kunstwerk is geworden.

9 july

9 jul

Poster for The Little Comrade

The Little Comrade

7

Het verhaal is eenvoudig in omvang en daardoor neigt het misschien naar saai, maar toch voelt dit niet zo. Het rustige tempo geeft de film karakter. De flow, al is het op een lager pitje, is consistent.

8 july

8 jul

Poster for The Golden Glove

The Golden Glove

8

Der Goldene Handschuh is voor de genreliefhebber, niet voor de casuele kijker. Verwacht geen persoonlijke verklaringen, maar aanschouw de bijna misselijkmakende viezigheid.

22 june

22 jun

Poster for Iron Sky: The Coming Race

Iron Sky: The Coming Race

1

De laatste scène maakt de weg vrij voor film drie in deze serie. We zullen vast weer jaren moeten wachten, reikhalzend zal niemand er naar uitkijken.

14 june

14 jun

Poster for The Biggest Little Farm

The Biggest Little Farm

9

The Biggest Little Farm doet iets met je, hij raakt je. Positiviteit voert de boventoon, maar zonder dalen geen hoogtepunten.

7 june

7 jun

Poster for Mug

Mug

5

Misschien zit Mug gewoon overvol belangrijke elementen en is het tegelijkertijd zo leeg dat het saai is. De scènes zijn vaak geschoten met een halve focus, iets wat het verhaal juist goed zou doen: specifiekere focus en dat beter uitlichten.

5 june

5 jun

Poster for Ma

Ma

5.5

Ma is een middelmatige film die nergens vernieuwend is of weet te overtuigen in bewezen concepten. Het bestaansrecht is wankel. Je irriteert je niet tijdens Ma, maar goed tijdverdrijf is het evenmin waardoor je deze film niemand kunt aanraden.

31 may

31 may

Poster for Buñuel in the Labyrinth of the Turtles

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles

6.5

Het gevoel van Buñuel in the Labyrinth of the Turtles is knus.

7 april

7 apr

Poster for Dumbo

Dumbo

4.5

Dumbo is een teleurstelling als je een live action remake van het origineel verwacht, maar óók als je een kwaliteitsfilms met inhoud hoopt te zien. Kijk Dumbo uit 1941 gewoon weer eens, de klassieker die het wél waard is om je tijd aan te besteden.

30 march

30 mar

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English

Add to...

Go to your lists

Own review...

Review updated

Submit