Movie reviews of Pascal van Moll

These are all the movies and series that Pascal has reviewed. Read more at: Movie Addicts.

Number of movie reviews: 389 / 389

Options

Poster for Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog

7

Sonic heeft gelukkig een goede make-over na de shockerende eerste trailer wat al een groot pluspunt is. Sonic is daarbij gewoon een amusante avonturenfilm geworden waarbij genoeg elementen uit het spel zitten verwerkt...

13 february

13 feb

Jacob, Mimmi and the Talking Dogs

7.5

Na Phantom Boy en Ruben Brandt: Collector mikt Jakob, Mimmi en de pratende Honden op een jonger publiek maar is zeker kwalitatief sterk genoeg om de doelgroep en hun ouders te vermaken.

11 february

11 feb

Poster for Hustlers

Hustlers

8

Een verhaal welke in de basis niet verrassend is maar door de natuurlijke uitvoering en het feit dat deze op waargebeurde feiten is gebaseerd toch indruk maakt. Dit mag grotendeels op het conto van de sterke hoofdrolspelers Constance Wu en Jennifer Lopez geschreven worden en regisseur Lorene Scafaria welke zich nooit heeft laten verleiden tot moraliseren van het verhaal.

8 february

8 feb

Poster for Little Joe

Little Joe

6.5

Jessica Hausner schreef en regisseerde deze bijzondere film die misschien niet helemaal geslaagd is maar mede dankzij de sterke hoofdrol van Emily Beecham en de bijzondere vormgeving zeker het zien waard is.

4 february

4 feb

Poster for The Freshman

The Freshman

8.5

Wanneer je een van je meest iconische rollen zo kan vertalen en laten werken in een komedie dan ben je een hele grote, en dat was Marlon Brando dan ook. The Freshman mag dan 30 jaar oud zijn, de film heeft zijn charme zeker niet verloren.

2 february

2 feb

Poster for Scary Stories to Tell in the Dark

Scary Stories to Tell in the Dark

7

Scary Stories zal niet te boek gaan als een super enge film. Maar sfeervol is het wel. Tel daarbij een stukje nostalgie op en je hebt een vermakelijke horrorfilm welke voor beginnende horrorliefhebbers zeer goed te verteren is.

28 january

28 jan

The Sugarland Express

7.5

Steven Spielberg is natuurlijk een legende en het is leuk om te zien dat zelfs in zijn oude werk zijn hand al zijn herkenbaar te zien is. Daarnaast is met deze film ook duidelijk dat Goldie Hawn een geboren Hollywood grootheid is, want zij eist bij elke scene met haar erin alle aandacht op.

26 january

26 jan

Poster for For Sama

For Sama

9

Er zijn maar weinig films geweest welke mij zo weten te raken als For Sama. Een aangrijpende en confronterende documentaire over moeilijke keuzes van mensen die moeten kiezen tussen hun dromen en hun veiligheid. Een absolute must see!!!

24 january

24 jan

Poster for Good Boys

Good Boys

7.5

Good Boys is grof en bij tijd en wijle vulgair, maar heeft ook het hart op de juiste plek zitten. Daarom is dit uiteindelijk ook een van de leukste komedies van het jaar geworden en dat is met name te danken aan de drie jonge hoofdrolspelers die zich vol overgave storten in een wereld vol drugs en seksspeeltjes een wereld waar 12 jarige natuurlijk niet thuis horen.

21 january

21 jan

Poster for Bad Boys for Life

Bad Boys for Life

7.5

Tuurlijk valt er altijd wel genoeg aan te merken op actiefilms als deze, maar wanneer het geheel vlot genoeg geserveerd wordt blijft het geheel overeind. Het heeft 17 jaar moeten duren, maar Bad Boys for Life is misschien daarom wel een geslaagd vervolg geworden aan de hand van de twee jonge Belgische regisseurs Adil en Bilal.

17 january

17 jan

Poster for Dolittle

Dolittle

6.5

Robert Downey JR zijn eerste rol na Iron Man zal vooral als veilig bestempeld worden. De film als geheel is onderhoudend genoeg om het hele gezin te vermaken waarbij met name de dieren in positieve zin opvallen.

16 january

16 jan

Poster for Goldie

Goldie

7.5

Sam de Jong laat met zijn tweede film een stijgende lijn zien die mij zeer benieuwd maakt naar zijn volgende project en Slick Woods heeft een charisma waar menigeen jaloers op mag zijn waardoor zij ondanks dat dit haar debuut is zij wel degelijk de film naar haar toe trekt.

10 january

10 jan

Poster for Dunkirk

Dunkirk

9

Dunkirk is indrukwekkend mooi gefilmd en zonder effectbejag een oorlogsfilm welke bij mij van begin tot eind indruk maakte ondanks de aparte manier waarop het verhaal verteld wordt.

7 january

7 jan

Poster for Diego Maradona

Diego Maradona

9

Voor mij zit er ook een stukje jeugdsentiment bij, maar het valt niet te ontkennen dat er veel over Maradona te vertellen is en zeker niet alles is even positief. Regisseur Asif Kapadia weet het geheel zo te presenteren dat je zowel de hoogte als de diepte punten meekrijgt, hoe naar deze ook zijn voor het onderwerp zelf. Het is daarom ook bewonderingswaardig dat Diege zelf ook heeft meegewerkt aan dit mooie portret over zijn per...

27 december

27 dec

Marriage Story

9

Netflix blijft natuurlijk een vreemde eend in de bijt als het aankomt op films, maar weet ook dit jaar met onder andere The Marriage Story een zeer sterk geacteerde drama af te leveren welke kans maakt op Oscar goud. Naast Blockbuster hits staan Adam Driver en Scarlett Johansson ook garant voor acteervuurwerk in deze absolute aanrader op Netflix.

27 december

27 dec

Poster for Dora and the Lost City of Gold

Dora and the Lost City of Gold

6.5

Er zijn van die dingen waarvan ik voorheen zou zeggen nooit te never niet. Zoals het vrijwillig kijken van een Dora film en hem nog leuk vinden ook. Dora and the Lost City of Gold is dan misschien geen meesterwerk, maar neemt het originele gegeven deels op de hak maar serveert daarbij ook nog een leuk avontuurlijk verhaal welke geschikt is voor het hele gezin.

17 december

17 dec

Poster for Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

8

Hobbs & Shaw was al een knaller in de bioscoop en zal dat ook in menig huiskamer, want dit is op en top vermaak met spectaculaire actie en veel spierballentaal van de hoofdrolspelers.

16 december

16 dec

Poster for 6 Underground

6 Underground

4

6 Underground neemt zichzelf niet serieus en toch weer wel en toch heeft de film niets te zeggen en praktisch geen lopend verhaal. Zonde van alle tijd, moeite en geld welke er in is gestopt.

15 december

15 dec

Poster for Klaus

Klaus

8.5

Er is niets origineels meer aan Origin storyies, maar de manier waarop de makers dit hebben aangeschoten met Kerstmis en de kerstman is zeker noemenswaardig. Naast het warme verhaal is de handgetekende animatie van zulk hoog niveau dat deze film zeker nog jaren mee kan.

14 december

14 dec

Echo

8

Hoewel alle scenes zich afspelen in IJsland kunnen de thema's als universeel gezien worden. Een prachtig portret over menselijke emoties verpakt in 56 losstaande scenes...

11 december

11 dec

Poster for Brightburn

Brightburn

6

Brightburn is op zijn best vermakelijk en dat is eigenlijk jammer want de cast heeft er zin in en de effecten zien er nog best leuk uit inclusief het gore gehalte.

3 december

3 dec

Poster for Yesterday

Yesterday

7

Yesterday is geen meesterwerk, maar wel een heerlijke feelgood movie. Oja, aangekleed met fantastische muziek uit de 20ste eeuw van een van de grootste bands uit de muziekgeschiedenis.

28 november

28 nov

Ring of Dreams

7.5

Ring of Dreams kijkt lekker weg en duurt niet lang met slechts 70 minuten. Documentaire maker Willem Baptiste verzorgt ons van een mooi en eerlijk beeld over het showworstel wereldje in Nederland waar alledaagse mensen niet alledaagse dromen najagen.

17 november

17 nov

Poster for Ford v Ferrari

Ford v Ferrari

8

Le Mans '66 is een uitstekende verfilming over hoe een van de meest legendarische edities van deze race tot stand is gekomen. Dat is te danken aan de uitstekende regie en twee hoofdrolspelers en de fantastische racebeelden.

14 november

14 nov

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English

Add to...

Go to your lists

Own review...

Review updated

Submit