Blog

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op Veboli en krijg inzicht in hoe het achter de schermen in elkaar zit.

Ik heb 18 bioscopen toegevoegd voor bioscoopaanbevelingen in Nederland waardoor de teller nu op 132 staat.

Je aanbevelingen zijn nu gekoppeld aan het bioscoopaanbod van Gigant in Apeldoorn, Chassé in Breda, Filmhuis Lumen in Delft, VerkadeFabriek in Den Bosch, De Bios in Drachten, LAB-1 en NatLab in Eindhoven, Cinema Gouda, Filmhuis Gouda, De Bios in Heerenveen, Cacaofabriek in Helmond, Slieker Film in Leeuwarden, Euroscoop Maastricht, Cinema Middelburg, Euroscoop Schiedam, CineCity Terneuzen, Euroscoop Tilburg, en CineCity Vlissingen.

Dat klopt, vandaag is een dubbellancering!

Netflix heeft meer dan 3000 films om uit te kiezen. Tussen al die films zijn een hoop die je waarschijnlijk leuk zou vinden, zoals About Time, The Dawn Wall, Demolition, en Pineapple Express voor mij.

Afbeelding van de aanbevelingen op Netflix-pagina met zes aangeraden films.

En natuurlijk veel die je waarschijnlijk niet leuk zou vinden, zoals Always Be My Maybe, Before I Fall, en Murder Mystery voor mij.

Afbeelding van vier films op Netflix die niet worden aangeraden.

Je top vier aanbevelingen worden op de thuispagina weergegeven. Je kan zien of een film beschikbaar is op Netflix op de films informatiepagina en in het voorkijkje dat opent als je op een film klikt (zoals op de aanbevelingenpagina).

In 2018 hebben een totaal van 480 films gedraait in Nederlandse bioscopen. Zelfs als je elke dag een film zou kijken met een extra per dag in het weekeinde zou je 10 tekort komen. Er zijn veel opties in de bioscopen tegenwoordig!

En in het grote onbekende van al die films zijn er vast films die je graag zou zien. Dus heb ik het bioscoopaanbod van 114 bioscopen van Cineville, Kinepolis, Pathé, Vue, en een paar anderen toegevoegd en gekoppeld aan je persoonlijke aanbevelingen.

Afbeelding van de aanbevelingen in de bioscoop-pagina waarbij de films Blinded by the Light en Once Upon a Time in Hollywood worden aanbevolen aan een gebruiker in Utrecht.

Nu kan je makkelijk zien welke films een bioscoopbezoek waard zijn! En natuurlijk welke matig zijn en welke je beter kan vermijden.

Je top vier aanbevelingen worden op de thuispagina weergegeven. Je kan zien of een film in de (of jouw) bioscopen draait op de films informatiepagina en in het voorkijkje dat opent als je op een film klikt (zoals op de aanbevelingenpagina).

Afbeelding van het voorkijkje van Booksmart, met rechtsonder een link naar de bioscopen waar de film draait.

2019.06.12 12.31

Om de eeuwenoude vraag hoe verwant zijn Inception en The Matrix beter te beantwoorden heb ik drie veranderingen uitgevoerd in hoe verwante films worden berekend.

Veel mensen hebben voorgesteld om acteurs, regisseurs, en andere mensen betrokken bij het maken van een film te gebruiken. Dat vond ik een goed idee. Over het algemeen, wat is er meer verwant dan twee komedies? Twee komedies met Jim Carrey in de hoofdrol!

Ik gebruik ook de beoordelingen op Metacritic om een voorsprong te krijgen bij het leren over nieuwe films en zo dat de berekening naar meer mensen en beoordelingen kijkt. En tot slot geef ik meer gewicht aan beoordeling van rond dezelfde tijd ten opzichte van zeg maar meerdere jaren er tussen.

Tot slot geef ik meer gewicht aan beoordeling van rond dezelfde tijd ten opzichte van zeg maar meerdere jaren er tussen.

En om de vraag te beantwoorden, niet 83.4 maar 83.8. Als je de ene leuk vindt, vind je de ander waarschijnlijk ook leuk.

Wat is Veboli?

Veboli geeft persoonlijk filmadvies, zodat je makkelijk de juiste film kiest die bij je past. Lees meer

Blijf op de hoogte

Lees de Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht

Nederlands

Toevoegen aan...

Ga naar je lijsten

Eigen recensie...

Recensie geüpdatet

Verzenden