Blog

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op Veboli en krijg inzicht in hoe het achter de schermen in elkaar zit.

2020.04.02 17.59

Wanneer je een account aanmaakt, is de tweede stap het beoordelen van enkele bekende films, zodat het algoritme een idee kan krijgen van welke films je wel en niet leuk vindt. Dat was een enkele lijst met 300 films. Ik besloot dat het beter zou zijn om deze films duidelijker te groeperen. Bijvoorbeeld een lijst met komedies en een lijst met Marvel-films.

Toen ik naar de pagina keek, dwaalden mijn gedachten af en veranderde ik de kleur van de achtergrond. De lichtgele kleur zag er geweldig uit en voelde warm en uitnodigend aan!

Ik heb wat van de tekstkleuren en vakelementen aangepast aan dit warmere thema. Bekijk hoe de wijzigingen eruit zien voor de tweede stap:

Afbeelding van de nieuwe pagina voor het invullen van je smaakprofiel als je je inschrijft.

Toen kwam ik bij de oorspronkelijke taak en organiseerde en breidde ik de lijst met films uit die je zag wanneer je je smaakprofiel invult als je een account aanmaakt. De pagina heeft zestien lijsten die je kan uitklappen door erop te klikken om films te beoordelen. Ik heb ook icoontjes toegevoegd die bij de lijsten passen, ze waren erg leuk om te maken!

Ik heb ook de voorkijkjes van de aanbevelingen verwijderd, omdat je die sowieso al meteen krijgt nadat je je account hebt gemaakt. Hier is hoe de pagina hiervoor er uitzag:

Afbeelding van de oude pagina voor het invullen van je smaakprofiel als je je inschrijft.

Bekijk ook de post over ontwerp 13.0.

Gelukkig nieuwjaar! Een van de kleine dingen waar ik wat vreugde uit haal is terugblikken op alle films van het afgelopen jaar, laten we beginnen met het goede.

De beste films van 2019 zijn (momenteel) Portrait de la jeune fille en feu, Apollo 11, 1917, Parasite, Marriage Story, The Lighthouse, Sorry We Missed You, en Little Women. Net zoals afgelopen jaar moet ik er nog drie kijken. Ik kijk er naar uit!

Poster van Portrait de la jeune fille en feu met een gemiddelde beoordeling van 9.3.
Poster van Apollo 11 met een gemiddelde beoordeling van 9..0.
Poster van 1917 met een gemiddelde beoordeling van 8.8.
Poster van Parasite met een gemiddelde beoordeling van 8.8.
Poster van Marriage Story met een gemiddelde beoordeling van 8.8.
Poster van The Lighthouse met een gemiddelde beoordeling van 8.5.
Poster van Sorry We Missed You met een gemiddelde beoordeling van 8.4.
Poster van Little Women met een gemiddelde beoordeling van 8.4.

De slechtste films van 2019 zijn (momenteel) The Hustle, The Silence, Anna, en Polar. Dit jaar is het me gelukt om al deze films te vermijden. Ik heb wel een aantal films het voordeel van de twijfel gegeven en dus toch wat slechte films gekeken, zoals Stuber en Tous les dieux du ciel.

Poster van The Hustle met een gemiddelde beoordeling van 3.8.
Poster van The Silence met een gemiddelde beoordeling van 3.9.
Poster van Anna met een gemiddelde beoordeling van 4.0.
Poster van Polar met een gemiddelde beoordeling van 4.1.

Blik terug op de blogpost van het afgelopen jaar over de beste en slechtste films van 2018.

Ik heb 18 bioscopen toegevoegd voor bioscoopaanbevelingen in Nederland waardoor de teller nu op 132 staat.

Je aanbevelingen zijn nu gekoppeld aan het bioscoopaanbod van Gigant in Apeldoorn, Chassé in Breda, Filmhuis Lumen in Delft, VerkadeFabriek in Den Bosch, De Bios in Drachten, LAB-1 en NatLab in Eindhoven, Cinema Gouda, Filmhuis Gouda, De Bios in Heerenveen, Cacaofabriek in Helmond, Slieker Film in Leeuwarden, Euroscoop Maastricht, Cinema Middelburg, Euroscoop Schiedam, CineCity Terneuzen, Euroscoop Tilburg, en CineCity Vlissingen.

Dat klopt, vandaag is een dubbellancering!

Netflix heeft meer dan 3000 films om uit te kiezen. Tussen al die films zijn een hoop die je waarschijnlijk leuk zou vinden, zoals About Time, The Dawn Wall, Demolition, en Pineapple Express voor mij.

Afbeelding van de aanbevelingen op Netflix-pagina met zes aangeraden films.

En natuurlijk veel die je waarschijnlijk niet leuk zou vinden, zoals Always Be My Maybe, Before I Fall, en Murder Mystery voor mij.

Afbeelding van vier films op Netflix die niet worden aangeraden.

Je top vier aanbevelingen worden op de thuispagina weergegeven. Je kan zien of een film beschikbaar is op Netflix op de films informatiepagina en in het voorkijkje dat opent als je op een film klikt (zoals op de aanbevelingenpagina).

Wat is Veboli?

Veboli geeft persoonlijk filmadvies, zodat je makkelijk de juiste film kiest die bij je past. Lees meer

Blijf op de hoogte

Lees de Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht

Nederlands

Toevoegen aan...

Ga naar je lijsten

Eigen recensie...

Recensie geüpdatet

Verzenden