Blog

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op Veboli en krijg inzicht in hoe het achter de schermen in elkaar zit.

Benieuwd waarom een film of serie je wordt aanbevolen? Klik op de aanbevelingscirkel en je kunt zien waarom!

Schermafbeelding van waarom The Edge of Seventeen aanbevolen wordt aan een gebruiker.

Kijken naar waarom The Edge of Seventeen aanbevolen wordt.

De helft van de aanbevelingen is afkomstig van wat je verwante gebruikers van de film vonden en de andere helft is afkomstig van alle verwante films die je hebt beoordeeld. We laten je de vijf meest vergelijkbare films zien die je hebt beoordeeld.

Deze leuke kleine functie bouwt voort op de vorige versie. Hiervoor moest je naar de speciale uitlegpagina gaan om deze informatie te vinden. Nu kun je het niet alleen op de aanbevelingenpagina vinden, maar ook op de thuispagina, de filmpagina, en elke andere keer dat je een aanbeveling tegenkomt.

2021-02-01 23:56

Als je je afvraagt wat er is gebeurd sinds je laatste bezoek, heb ik kleine rode meldingen toegevoegd om je op de hoogte te stellen van je nieuwe aanbevelingen, als een vriend films toevoegt aan een gedeelde lijst, als een vriend je een bericht heeft gestuurd, en als je een nieuwe vriendschapsverzoek hebt gekregen.

De beoordelingenpagina van iemand die 5 nieuwe aanbevelingen en 2 nieuwe vriendschapsverzoeken heeft gekregen.

Hier kan je de beoordelingenpagina zien van iemand die 5 nieuwe aanbevelingen en 2 nieuwe vriendschapsverzoeken heeft gekregen.

Als je nieuwe aanbevelingen hebt en je de muisaanwijzer over aanbevelingen beweegt om het keuzemenu weer te geven, verdwijnt de oorspronkelijke melding en wordt deze toegevoegd aan de link naar je nieuwe aanbevelingen. Ik ben best trots op dat handig trucje :)

Het keuzemenu met aanbevelingen toont een rode melding naast nieuw.

Je kan nu ook de afzonderlijke seizoenen en afleveringen van series beoordelen!

The Office is een heel goed voorbeeld waarom dit nuttig is. Hoewel het een van mijn favoriete series is, is het ook een van wisselende kwaliteit. Ik vind de eerdere seizoenen fantastisch en dat de latere seizoenen echt een duik nemen.

Hier kan je de seizoenenpagina zien van Schitt's Creek, de serie die ik momenteel kijk.

De seizoenenpagina van Schitt's Creek met mijn beoordelingen voor de eerste 4 seizoenen.

Dit is een vrij eenvoudige versie van het beoordelen van seizoenen en afleveringen, we werken er aan om dit de komende weken uit te breiden!

2021-01-17 23:39

Ik heb hoe we beoordelingen bijhouden verbeterd. In plaats van één filmbeoordeling dat wordt veranderd als je een film opnieuw beoordeelt houden we nu bij elke keer dat je een film beoordeelt waardoor je beoordelingen een geschiedenis worden van wanneer je een film gekeken hebt en wat je er op dat moment van vond.

Op een filmpagina kan je alle keren zien dat je een film hebt beoordeeld door op de datum naast je beoordeling te klikken (indien je de film meerdere keren hebt beoordeeld). Op je beoordelingenspagina zie je alle beoordelingen, waarbij inactieve beoordelingen een grijs vak hebben.

Afbeelding van een aantal filmbeoordelingen, met de inactieve beoordeling van Arrival in het grijs.

Alleen je meest recente beoordeling van een film wordt gebruikt om je aanbevelingen te berekenen. En natuurlijk worden oude beoordelingen iets minder gewogen dan nieuwere beoordelingen.

Wat is Veboli?

Veboli geeft persoonlijk filmadvies, zodat je makkelijk de juiste film kiest die bij je past. Lees meer

Blijf op de hoogte

Lees de Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht

Nederlands