Movie reviews of Jochem Engelen

These are all the movies and series that Jochem has reviewed. Read more at: Blik Op Film.

Similarity: unknown

Number of movie reviews: 146 / 146

Options

Poster for The Remains of the Day

The Remains of the Day

10

Beeld en muziek vormen een poëtisch palet waar je simpelweg geen genoeg van krijgt.

2017.10.14

2017

Poster for Victoria & Abdul

Victoria & Abdul

7

Een stijlvol Brits drama waarin Judi Dench heerst. Letterlijk en figuurlijk.

2017.09.30

2017

Poster for Wind River

Wind River

8

Met het harde Wind River kaart Sheridan de problematiek aan van de als paria’s levende indianen.

2017.09.16

2017

Poster for Kedi

Kedi

7

Een oogstrelende liefdesbrief aan de dieren, en een must see voor kattenfans.

2017.09.08

2017

Poster for Terminator 2: Judgment Day

Terminator 2: Judgment Day

9

Het geweldige camerawerk, de montage en de effecten zijn nog een paar redenen om de klassieker te gaan zien.

2017.09.01

2017

Poster for Annabelle: Creation

Annabelle: Creation

7

Een hartig griezelhapje dat niet te versmaden is.

2017.08.18

2017

Poster for The Big Sick

The Big Sick

7

Vol amoureus gepingpong en droge humor...

2017.08.11

2017

Poster for Dunkirk

Dunkirk

8

Adembenemend, maar een echt plot is er niet en bovendien mist de film een protagonist.

2017.07.28

2017

Poster for Manchester by the Sea

Manchester by the Sea

9

Een diepgaand en imponerend drama met overleven als rode draad.

2017.07.15

2017

Poster for Despicable Me 3

Despicable Me 3

5

Feitelijk een herhaling van zetten.

2017.07.01

2017

Poster for Nocturnal Animals

Nocturnal Animals

9

Een psychologische wraakthriller die opperste concentratie en een scherp oog vraagt.

2017.06.24

2017

Poster for Moonlight

Moonlight

10

Vorm en inhoud van dit juweel zijn als yin en yang: volmaakt complementair.

2017.06.10

2017

Poster for Before I Wake

Before I Wake

7

Acteerwerk, cameravoering, belichting en montage zijn alle van goed niveau. De zwakte is dat hij evenmin echt spektakel biedt.

2017.05.20

2017

Poster for The Other Side of Hope

The Other Side of Hope

7

Een sobere maar kundig gemaakte, naar het einde toe zelfs vertederende tragikomedie...

2017.05.12

2017

Poster for Life, Animated

Life, Animated

7

Vertelt het ontroerende coming-of-ageverhaal van een knul met een handicap. Schoorvoetend maar met succes legt hij zijn weg af.

2017.04.26

2017

Poster for Hell or High Water

Hell or High Water

9

Een daverende misdaadthriller van de Schotse regisseur David Mackenzie waarin het menselijk drama voortdurend voelbaar is.

2017.04.07

2017

Poster for My Life as a Zucchini

My Life as a Zucchini

8

Een hartverwarmend mini-epos waarin kinderen laten zien wat solidariteit inhoudt.

2017.03.25

2017

Poster for Jackie

Jackie

10

Een overdonderende filmbelevenis waarin je door de ogen van Natalie Portman, hypnotiserend goed, de aanslag en de onwerkelijke dagen erna beleeft...

2017.03.12

2017

Poster for Elle

Elle

7

Een minutieus gemaakte psychothriller waarin Huppert, vloeiend schakelend tussen een rits aan subpersonen, het stralende middelpunt is.

2017.02.18

2017

Poster for Julieta

Julieta

5

Aangezien de dialogen peper ontberen en het verhaal zonder ontknoping blijft, sterft de nieuwste film van regisseur Pedro Almodóvar in schoonheid.

2017.02.03

2017

Poster for The End of the Tour

The End of the Tour

9

Het spanningsveld tussen de dertigers uit zich in verbaal degengekletter van de allerhoogste orde.

2017.01.21

2017

Poster for The Shallows

The Shallows

7

Complimenten aan Lively die fysiek een topprestatie levert en een statische situatie spannend weet te houden.

2017.01.05

2017

Poster for Arrival

Arrival

8

Een hoogwaardige synthese van twee verhaallijnen waarin de kijker het fenomeen tijd beziet door de ogen van Louise.

2016.12.21

2016

Poster for Alien

Alien

10

Visueel een tien, doodeng en met een plotwending die je niet ziet aankomen.

2016.11.25

2016

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English

Add to...

Go to your lists

Own review...

Review updated

Submit