Movie reviews of Jochem Engelen

These are all the movies and series that Jochem has reviewed. Read more at: Blik Op Film.

Similarity: unknown

Number of movie reviews: 155 / 155

Options

Poster for The Post

The Post

8

Waarheidsvinding is immers geen romantische aangelegenheid; het spannende maar inhoudelijk vlakke The Post doet je dat iets te veel geloven.

2018.02.11

2018

Poster for Carol

Carol

10

Hoe vaak je hem ook ziet, telkens weer doet Carol je duizelen. Zalig duizelen.

2018.01.21

2018

Poster for On Body and Soul

On Body and Soul

10

Scenario, spel, camerawerk en montage zijn alle weergaloos.

2018.01.14

2018

Poster for All the Money in the World

All the Money in the World

5

Plichtmatig spel, futloos script.

2018.01.10

2018

Poster for The Killing of a Sacred Deer

The Killing of a Sacred Deer

9

Behalve het acteerwerk is ook Lanthimos’ filmstijl bijzonder sterk.

2017.12.29

2017

Poster for Weg van jou

Weg van jou

7

Geregeld lig je dan ook dubbel, waarbij de fris acterende Herbers de grootste duit in het zakje doet.

2017.11.25

2017

Poster for Untitled

Untitled

8

Een fascinerende zwanenzang van een man die zich vier maanden en 19 dagen lang liet leiden door zijn nieuwsgierigheid en intuïtie.

2017.11.17

2017

Poster for Loving Vincent

Loving Vincent

8

Een kleurrijk eerbetoon aan de postimpressionist die, postuum, tot de ‘vader van de moderne kunst’ werd uitgeroepen.

2017.11.04

2017

Poster for Geostorm

Geostorm

3

De ramp(en)film hangt van oppervlakkigheden aan elkaar; de aardige visuals zijn slechts een doekje voor het bloeden.

2017.10.20

2017

Poster for The Remains of the Day

The Remains of the Day

10

Beeld en muziek vormen een poëtisch palet waar je simpelweg geen genoeg van krijgt.

2017.10.14

2017

Poster for Victoria & Abdul

Victoria & Abdul

7

Een stijlvol Brits drama waarin Judi Dench heerst. Letterlijk en figuurlijk.

2017.09.30

2017

Poster for Wind River

Wind River

8

Met het harde Wind River kaart Sheridan de problematiek aan van de als paria’s levende indianen.

2017.09.16

2017

Poster for Kedi

Kedi

7

Een oogstrelende liefdesbrief aan de dieren, en een must see voor kattenfans.

2017.09.08

2017

Poster for Terminator 2: Judgment Day

Terminator 2: Judgment Day

9

Het geweldige camerawerk, de montage en de effecten zijn nog een paar redenen om de klassieker te gaan zien.

2017.09.01

2017

Poster for Annabelle: Creation

Annabelle: Creation

7

Een hartig griezelhapje dat niet te versmaden is.

2017.08.18

2017

Poster for The Big Sick

The Big Sick

7

Vol amoureus gepingpong en droge humor...

2017.08.11

2017

Poster for Dunkirk

Dunkirk

8

Adembenemend, maar een echt plot is er niet en bovendien mist de film een protagonist.

2017.07.28

2017

Poster for Manchester by the Sea

Manchester by the Sea

9

Een diepgaand en imponerend drama met overleven als rode draad.

2017.07.15

2017

Poster for Despicable Me 3

Despicable Me 3

5

Feitelijk een herhaling van zetten.

2017.07.01

2017

Poster for Nocturnal Animals

Nocturnal Animals

9

Een psychologische wraakthriller die opperste concentratie en een scherp oog vraagt.

2017.06.24

2017

Poster for Moonlight

Moonlight

10

Vorm en inhoud van dit juweel zijn als yin en yang: volmaakt complementair.

2017.06.10

2017

Poster for Before I Wake

Before I Wake

7

Acteerwerk, cameravoering, belichting en montage zijn alle van goed niveau. De zwakte is dat hij evenmin echt spektakel biedt.

2017.05.20

2017

Poster for The Other Side of Hope

The Other Side of Hope

7

Een sobere maar kundig gemaakte, naar het einde toe zelfs vertederende tragikomedie...

2017.05.12

2017

Poster for Life, Animated

Life, Animated

7

Vertelt het ontroerende coming-of-ageverhaal van een knul met een handicap. Schoorvoetend maar met succes legt hij zijn weg af.

2017.04.26

2017

What is Veboli?

Veboli provides personal movie advice, so you can easily choose the right movie to watch. Learn more

Stay up to date?

Read the Veboli blog

Instagram
Instagram
LinkedIn
Twitter

Got a question?

Send us a message

English

Add to...

Go to your lists

Own review...

Review updated

Submit